Een feestmaal vraagt om goede wijn, maar welke? En hoe komt-ie het best tot z'n recht? Hans Bijvoets van Anfors, importeur van Italiaanse en Spaanse kwaliteitswijnen, beantwoordt in Bazaars decembernummer zeven prangende vragen. Hier geeft hij nog eens vijf feestelijke suggesties - 4x wijn én 1x champagne.

1) Champagne Brut 'Conversation' - J.L. Vergnon'Deze champagne blinkt uit in elegantie en lengte; een briljante, gerijpte stijl die resulteert in de mooiste gesprekken.'

2) Chianti Classico 2010 - Castell'in Villa'Een nobele, stijlvolle wijn gemaakt van honderd procent sangiovese druiven, zoals het hoort in de meest klassieke Chianti-stijl.'

3) Vigneti delle Dolomiti 'Manna' 2013 Franz Haas'Een witte wijn van de wereldberoemde wijnmaker Franz Haas, vernoemd naar zijn vrouw. Het is een blend van verschillende druiven uit Südtirol. Het mooie is dat er bij elk gerecht weer een ander aspect van de wijn naar voren komt.'

4) Ribeiro 'Maria Andrea' 2014 - Eduardo Peña'Maria Andrea verleidt en betovert de gasten aan tafel met haar ronde vormen, florale noten, en een knipoog van meloen, steenfruit en amandel.'

5) Moscato d'Asti 2014 La Morandina'Een Moscato d'Asti is heel geschikt als dessertwijn, wij hebben bijvoorbeeld La Morandina. Die barst van het fruit, is verkwikkend en niet te stroperig. Even iets lekker lichts na een copieuze maaltijd.'