Weekendtip: de indrukwekkende en mysterieuze fotoserie van modefotograaf Tim Walker

Bazaar-approved: dit zijn de beste uit-tips voor in november.

Van mode en design tot kunst en theater; dit is waar je deze november terecht kunt:

Advertisement - Continue Reading Below

The Garden of Earthly Delights

Wat? De tentoonstelling 'The Garden of Earthly Delights' is een indrukwekkende serie beelden van (mode)fotograaf Tim Walker, bestaande uit een reeks van 26 larger-than-life foto's. De foto's – geïnspireerd op de mysterieuze beeldtaal van Jheronimus Bosch – werden gemaakt in opdracht van The Nicola Erni Collection, de privéverzameling van de Zwitserse Nicola Erni.

Waarom?  De werelden van de mode en kunst komen samen in deze tentoonstelling. Niet alleen roept het bergen aan inspiratie op, het is ook nog eens 's werelds eerste tentoonstelling met de volledige reeks foto's.

Wanneer? Van 4 november 2017 t/m 25 februari 2018. Hier vind je meer informatie.

Waar? Noordbrabants Museum, Verwersstraat 41, Den Bosch.

Advertisement - Continue Reading Below

Rankin 'Naked'

Wat? Britse fotograaf John Rankin Waddell, bekend als Rankin, staat bekend om zijn naaktfotografie. Zo schoot hij foto's van Kate Moss en Helena Christensen. In de nieuwe expositie 'Naked', word je meegenomen langs zijn mooiste werk.

Waarom? Ga je op 10 en 11 november? Rankin zal dan 'live' veertig mensen fotograferen en de beelden daarvan streamen via Facebook Live. Een unieke kans om je door de kunstenaar te laten vereeuwigen en Rankin aan het werk te zien.

Wanneer? Van 11 november t/m 17 december 2017.

Waar? Kunsthuis Amsterdam, hier vind je de nodige informatie.

Advertisement - Continue Reading Below

Frans Hoogendoorn, een Haage couturier

Wat? Een blik langs het 40-jarige oeuvre van couturier Frans Hoogendoorn. Zijn creaties zijn wereldberoemd en zijn collecties worden gedragen door echte powervrouwen, waaronder leden van het Koninklijk Huis. De tentoonstelling zit boordevol modetekeningen, filmmateriaal en vele kledingstukken gemaakt door de couturier.

Waarom? Het adelijke en diplomatieke Den Haag meets het Parijse chic: een gouden combinatie.

Wanneer? Van 4 november 2017 t/m 18 februari 2018.

Waar? Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41.

Advertisement - Continue Reading Below

ÓNLY NEW

Wat? Het nieuwe werk van Jimmy Nelson: kleurrijke portretten van inheemse volkeren. Van de Khanys rendierherders in het noorden van Siberië tot de Pataxo in de diepe jungle van de Amazone en van de Laylap in Bhutan tot de Mundari in geïsoleerd Zuid-Soedan. 

Waarom? Stap in culturen waar je nog nooit eerder in bent gestapt. Iedere cultuur heeft haar eigen unieke verhaal, uitstraling en charme. Een must voor iedere fotografieliefhebber.

Wanneer? Nog tot en met 5 november 2017.

Waar? Rademakers Gallery, KNSM-Laan 291, Amsterdam

Advertisement - Continue Reading Below

Jan Jansen Shoe Treasures

Wat? Ontwerpers en kunstenaars uit zowel Nederland, als daarbuiten, brengen een ode aan de schoenenontwerper Jan Jansen met kunstwerken speciaal gemaakt voor het project 'Jan Jansen Shoe Treasures'.

Waarom? Naast de kunstwerken, krijg je ook een blik in de privécollectie van Jan Jansen, bestaande uit meer dan 4000 paar schoenen.

Wanneer? Van 17 t/m 19 november 2017.

Waar? The View, Rokin 75, Amsterdam.

Advertisement - Continue Reading Below

Proef de sterren

Wat? Restaurant The Park staat in het teken van August Escoffier: de chefkok die de 'fundering' voor de Franse keuken heeft gelegd. Zo kookte hij onderanderen in het Ritz. Zijn nalatenschap? 5000 nauwkeurige recepten waaronder de Pêche Melba, Poire Belle Hélene, en Tournedos Rossini.

Waarom? Michelinster bekroonde topchefs serveren je hun favoriete Escoffier-gerechten. Een hele beleving voor je smaakpupillen, dat staat vast.

Wanneer? 13 t/m 23 november 2017. Reserveer hier.

Waar? Restaurant The Park, Westersingel 70, Rotterdam.

Advertisement - Continue Reading Below

Powervrouwen

Wat? Museum Jan Cunen is geheel vernieuwd en heropent met drie exposities rondom het thema powervrouwen: 'Vrouwen van Oranje - Portretten van vijf koninginnen', 'Naakte emotie - Fotograaf Micky Hoogendijk, 'Iconisch -Sculpturen van Margot Homan' en de presentatie 'De pil van Oss!'.

Waarom? Nou, vrouwen en power. Moeten we serieus iets overtuigends toevoegen aan deze gouden combinatie?

Wanneer? Van 1 oktober 2017 t/m 14 januari 2018.

Waar? Museum Jan Cunen, Molenstraat 65, Oss.

Advertisement - Continue Reading Below

We Have a Dream

Wat? Deze expositie richt zich op drie wereldberoemde personen die een grote invloed hebben gehad over de geschiedenis van de twintigste eeuw: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela.

Waarom? Het waren normale mensen die zijn uitgegroeid tot leiders van grote bewegingen tegen rassendiscriminatie en sociale ongelijkheid: enorm inspirerend!

Wanneer? Nog t/m 4 februari 2018.

Waar? De Nieuwe Kerk, Amsterdam.

Advertisement - Continue Reading Below

Cabin Crew. Fashion in the Air

Wat? Een tentoonstelling van meer dan 1405 stewardessenuniformen, van 523 verschillende luchtvaartmaatschappijen. Geheel afkomstig uit de collectie van één man: purser Cliff Muskiet. De collectie bevat onder andere uniforms van ontwerpers als Yves Saint Laurent en Cristóbal Balenciaga.

Waarom? Een unieke tentoonstelling.

Wanneer? 23 september 2017 t/m 4 februari 2018.

Waar? Kunsthal. Westzeedijk 341, Rotterdam.

Advertisement - Continue Reading Below

POWERMASK. The power of masks

Wat? De expositie POWERMASK is een eigenzinnige en meervoudige kijk op het masker. Van oud symbolisme en mythische betekenissen tot het creëren van een nieuwe identiteit: het komt allemaal samen in deze expositie die is samengesteld door de Antwerpse modeontwerper Walter van Beirendonck.

Waarom? Niemand kan de charme van een masker weerstaan, toch? En: Walter van Beirendonck.

Wanneer? Van 1 september 2017 t/m 7 januari 2018.

Waar? Wereldmuseum. Willemskade 25, Rotterdam.