Het was even slikken, toen we een jaar geleden hoorden dat Noma (in februari 2017) zou sluiten. De laatste reserveringen werden snel gemaakt, in de hoop dat men nog een hapje van het goddelijke eten van chef Rene Redzepi over te tong mocht laten rollen. En in februari was het zo ver. Noma sloot de deuren.

Gelukkig kwam Redzepi al snel met het nieuws dat hij een Noma 2.0 zou openen. Een jaar later, in februari, kan je in Kopenhagen zijn goddelijke eten weer proeven. Maar wel met een ander concept. In het restaurant wordt elke vier maanden een compleet nieuw menu geïntroduceerd. Alle menu's krijgen een eigen thema, die enigszins is gebaseerd op de seizoenen (maar er zijn maar 3 menu's).

Deze week kan je reserveren voor het 'Seafood Season' (feb-apr), omdat de Scandinavische schaaldieren en zeevruchten in die maanden op hun best zijn.

Na april begint 'Vegetable Season'. Tijdens dit seizoen zal Noma 2.0 een plantaardig restaurant worden, met een groenten en fruit in de hoofdrol (echter dus niet vegetarisch).

Wanneer de zomer verandert in herfst zal het restaurant overgaan op het 'Game and Forest Season', waar er vooral aandacht wordt besteed aan vlees.

Vanaf 16 november worden de eerste reserveringen aangenomen voor Seafood Season, die van 15 februari tot 29 april duurt. Wees er snel bij!

Van: Esquire NL