De 10 leukste nieuwe hotspots van Amsterdam

In deze restaurants en bars gebeurt het momenteel.

Meest gelezen

Het is nimmer saai in de Hollandse Hoofdstad, waar ook Bazaars HQ is gevestigd, zoveel mag duidelijk zijn. Ook niet op het gebied van restaurantopeningen: elke week is er wel weer een nieuwe hotspot die zijn deuren opent. Maar waar moet je nu écht heen? Zochten we uit en zetten we in tienvoud in willekeurige volgorde in een overzichtelijk rijtje. Graag gedaan!

Coba Taqueria

Mocht deze lijst toch niet in willekeurige volgorde zijn geweest, dan was de kans groot dat Coba Taqueria, een nieuw Mexicaans restaurant op een stille hoek in Amsterdam Noord, ook op de eerste plek had gestaan. Heerlijk vinden we de taco's, fijn is het drankaanbod en een verliefd zijn we op de liefde die het Coba-team in hun zaak, en zorg voor hun gasten, steekt.

Advertisement - Continue Reading Below

Schaafstraat 4

Wijmpje Beukers

Om de hoek van één van de gezelligste Amsterdamse pleinen, het Van der Helstplein, aan de rand van de oude De Pijp (in de Nieuwe Pijp), opende stilletjes eetcafé Wijmpje Beukers, een eetcafé zo knus als de naam doet vermoeden. Geen poespas, gewoon heel erg goed en vooral heel erg gezellig.

Karel du Jardinstraat 47

Bistro Zebra

Het idee achter Zebra is eveneens verstoken van poespas: een café, bar en bistro waar je overdag terecht kunt voor goede koffie van lokaal geroosterde bonen, een belegde Franse baguette of een stuk spekkoek. Het diner wisselt elke dag en wordt gekookt door chef Erik van Genderen, een chef die jaren aan het roer stond van restaurant Blauw aan de Wal. De kwaliteit is net zo hoog, de drempel stukken lager.

Meest gelezen

Valentijnkade 34

Hotel Buiten


De Sloterplas is een gebied waar de gemeente Amsterdam graag in investeren mag: al het volk uit de binnenstad en naar de zogenoemde buitenwijken. Is helemaal oké hoor, zeker als het parels als het heerlijk hufterproof Hotel Buiten oplevert. Aan het Sloterstrand en perfect voor een semi-buiten zondag. Let wel: het is hier geen hotel.

Th.J. Lammerslaan 1

Bodon


Van buiten oefent het vierkante blok aan het water, het Apollo Hotel in Amsterdam Zuid, geen bijzondere aantrekkingskracht uit, dat mag duidelijk zijn. Vergis je echter niet: binnen kreeg het hotel een fikse upgrade met restaurant Bodon als hoogtepunt. Verrukkelijk tafelen – vooral aan de bar en van de enorme schaal fruits de mer – en de hele avond in de watten gelegd worden. Een perfect avondje uit (lees: hakken aan en haar in de krul, dat is het Bodon-publiek, ook weer eens lekker).

Apollolaan 2

Shanghai Bistro


Ja, het is het ­zoveelste Aziatische restaurant in Amsterdam maar Shanghai Bistro is heus anders dan alle anderen: chef Francis Tavarez zwaait er namelijk de scepter (en de pollepel), een chef die jaren in de keuken van twee sterrenrestaurant Bord'Eau in hotel De L'Europe heeft gestaan. Kijk, en daar worden je dumplings en buikspek stukken lekkerder van.

Van Woustraat 110

Café Binnenvisser


In Amsterdam Oud-West, op een hoek naast het kleine Bilderdijkpark, opende twee jonge gasten een restaurant dat zomaar een nieuwe klassieker zou kunnen gaan worden, in de stijl van restaurant Hotel de Goudfazant, Scheepskameel en meer van dat soort ongedwongen favorieten. Het idee was een bar te beginnen, maar de chef is dusdanig goed dat niet een bordje meepikken eigenlijk zonde is.

Bilderdijkstraat 36

Bar Centraal


De mannen van GlouGlou hadden ons at hello bij hun natuurwijnbar in de Pijp. Dus toen er een nieuwe bar mét restaurant dit keer opende in West, kon dat niet anders zijn. Waarvan acte.

Ten Katestraat 16

Prinz Wolf


Mocht je niet van rauw houden, ga dan even een deurtje of wat verder, maar wie tartaar blieft, is van het jongste restaurant van de Oostenrijkse chef Michael Wolf op het juiste adres. Het restaurant is een spin-off van zijn succesvolle themaweek bij restaurant Wolf, en daarmee de eerste heuse Tartaria van Nederland.

Prinsengracht 411

Bar Fisk

Omdat je soms gewoon even wat anders wil. Dat anders kan bij Bar Fisk waar de vrijwel volledig Israelische staf je eten voorschotelt uit hun Tel Aviv.

Eerste Sweelinckstraat 23

MaMA Kelly

Oke, en een 11e, de hekkensluiter. Eentje die nog niet open is, maar waarvoor je wel al kunt reserveren (en dat loopt storm) en waar je vanaf 13 november terecht kunt: MaMA Kelly Amsterdam. Het restaurant van een club Hagenezen die onder dezelfde noemer kip en kreeft serveren in Den Haag, bewezen hun kunsten in hun thuisstad en gaan dat nu eens dunnetjes overdoen in een volledig roze restaurant in het Olympisch Station.

Saturnusstraat 100