De woorden 'vliegtuigeten' en 'lekker' worden zelden in dezelfde context genoemd, het eten aan boord van een vliegtuig heeft gewoon een erg slechte reputatie.

Nadat Gordon Ramsey vertelde dat hij never nooit niet vliegtuigvoedsel zou eten, en een voedingsdeskundige zei dat ze alleen iets aan boord zou kopen als ze écht zou moeten, is het safe to say dat we allemaal een beetje tegen de voorverpakte maaltijden zijn.

instagramView full post on Instagram

Maar, dat hoeft helemaal niet te betekenen dat je vanaf nu altijd met een knorrende maag in de lucht hoeft te hangen. Volgens Fritz Gross, culinary excellence directeur bij LSG Sky Chefs Asia Pacific, zit het geheim hem in de gestoofde of gebakken rijst. Hij vertelde aan CNN dat dit gerecht 'still manages to be tasty' ondanks de beperkte manieren van koken in de lucht.

Ook groente en vette vis is een betrouwbare keuze, omdat ze hun vocht goed kunnen vasthouden. Over de kwaliteit van het eten zegt Gross, 'Our top concern is actually food safety, because we do such a large volume, we can't afford to have things in there that are not right. You can imagine how easily an airline can get sued. We just can't take any risk.'

Dus dáárom krijg je geen vijf-sterren-diner in de lucht.

Meer van dit in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook

Van: Cosmopolitan UK