Je kunt Amal Clooney's Oscar De La Renta-trouwjurk met eigen ogen gaan zien

Tijdens de nieuwe expositie over het oeuvre van de ontwerper.

Meest gelezen

Er zijn maar weinig mensen die kunnen zeggen dat ze een Oscar de la Renta-jurk hebben gedragen tijdens hun huwelijk. En er is zelfs maar één vrouw die kan zeggen dat laatste trouwjurken van de Dominicaanse modeontwerper te hebben gedragen, voordat hij overleed. Die vrouw is namelijk mensenrechtenadvocaat Amal Clooney.

Voor haar grootse Italiaanse huwelijk met George Clooney in 2014, droeg de moeder van twee een off-the-shoulder ivoorkleurige jurk van Oscar de la Renta. Dit was een maand voordat de modeontwerper overleed.

Advertisement - Continue Reading Below

Die iconische jurk is nu te zien tijdens de 'The Glamour and Romance of Oscar de la Renta'-tentoonstelling in het Museum of Fine Arts in Houston, Texas.

Meest gelezen

Modelegende André Leon Talley, de curator van de tentoonstelling, vertelde aan WWD: 'We lenen het van Amal Clooney, we wilde de jurk al zo lang hebben.'

'We wilde het [voor de vorige Oscar de la Renta-tentoonstelling in San Francisco], maar Clooney nam contact met mij op om te zeggen dat ze het nog te vroeg vond om haar jurk tentoon te stellen.'

De tentoonstelling zal ook kledingstukken hebben die geleend zijn van Beyoncé – geboren en getogen in Houston – en Annetta de la Renta (de vrouw van de designer).

'Het gaat om schoonheid,' vertelde Talley over de tentoonstelling. 'Een viering van het leven van deze geweldige man, en ik denk dat het heel inspirerend en prachtig is.

'The Glamour and Romance of Oscar de la Renta'-tentoonstelling opent op 8 oktober.

Gerelateerd

Meer van dit in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook>

Bron: ElleUK