Bel nú je kapper: dit is volgens Instagram hét haar van 2017

Met een stijging van 600% is de zoekterm 'curtain bangs' moeilijk te negeren.

Meest gelezen

Er is niets fijners dan wegdromen op Pinterest. Niet alleen omdat het de go-to site is om moodboards te maken (hallo 'dream wedding board'!), maar ook omdat we erachter kunnen komen wat de meest bezochte reistrends zijn, of de populairste make-up trucs van het moment. En vanaf nu weten we ook wat het meest gewilde kapsel van 2017 is. Volgens data van Pinterest steeg de zoekterm 'curtain bangs' (letterlijk: gordijnpony) de afgelopen periode namelijk met wel 600%.

Advertisement - Continue Reading Below

Hoe komt het dat het vintage-inspired haar met een touch of French ineens zo populair is? Wij gokken dat de Brit-It girls van nu, van Alexa Chung tot Suki Waterhouse tot Sienna Miller, er iets mee te maken hebben.

RG @ellejapan

A post shared by Suki Waterhouse (@sukiwaterhouse) on

How you doin'? #curtainbangs

A post shared by Alexa (@alexachung) on

Let op, schrijf mee en laat zien aan de kapper. De kenmerken van de curtain bangs zijn als volgt: een lange, rommelige pony die afloopt tot de bovenkant van je jukbeenderen. Dit kapsel geeft een relaxte look en een 'I'm-growing-out-my-fringe-but-this-in-between-stage-happens-to-look-great' vibe.

De beste manier om je nieuwe bangs te dragen is om toch een soort middenscheiding te creëren, lekker veel zeezout erin te spuiten en een gezonde dosis Franse je ne sais quoi toe te voegen.

Hello World Wide Web. #givenin #peerpressure #luddite 🙃

A post shared by Sienna Miller (@siennathing) on

Rick Ross and those pandas

A post shared by Georgia May Jagger (@georgiamayjagger) on

Thank you @ellosofficial for this magical stay in Stockholm ✨

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

Meer van dit in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook

Bron: Harper's BAZAAR Australië