Zo wordt jouw humeur beïnvloed door je chagrijnige vriendin

Is negativiteit net zo aanstekelijk als een lach?

Heb je soms het gevoel dat mensen in je omgeving jou meer energie kosten, dan dat ze je geven? Vrees niet, je bent niet de enige. Zo heeft iedereen wel een negative Nancy en een positive Patty in zijn directe omgeving. Bovendien zijn emoties wel degelijk overdraagbaar en dus kan het slechte humeur van je vriendin jouw geluksgevoel ook beïnvloeden. In a bad way, that is.

Onderzoekers aan de Universiteit van Warwick geloven, zoals Stylist schrijft, dat zowel negativiteit als positiviteit invloed kunnen hebben op iemand zijn humeur.

Advertisement - Continue Reading Below

Uit een analyse van een grote studie onder tieners in de Verenigde Staten blijkt dat wanneer je veel vrienden hebt die vaak een slecht humeur hebben, de kans groot is dat ook jij sneller negatief bent. Maar wanneer je omringd bent door positieve vrienden, sta je zelf hoogstwaarschijnlijk ook gelukkiger in het leven.

Natuurlijk blijft het belangrijk om je vrienden te ondersteunen wanneer ze door een moeilijke tijd gaan of mental health problemen hebben, maar als je merkt dat je alleen maar mensen die continu aan het klagen zijn om je heen hebt, dan is het misschien tijd om wat selectiever te zijn in wie je wilt zien tijdens je volgende koffie-date!

Vriendschap
Gerelateerd

Meer van dit in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook

Bron: Harper's BAZAAR UK