Bewezen: vrouwen die praten in hun slaap hebben een heel goede eigenschap

Ben jij een nachtelijke verhalenverteller?

Steek jij 's nachts hele verhalen af, en weet je daar de volgende ochtend niets meer af? Confronteert jouw bedpartner je regelmatig met alle onsamenhangende zaken die jij 's nachts hebt lopen vertellen? Een beetje gênant misschien, maar eigenlijk is het niks om je voor te schamen: uit recent onderzoek is gebleken dat vrouwen die praten in hun slaap niet alleen heel zeldzaam zijn, maar ook nog eens een bijzondere eigenschap bezitten. Ze zouden namelijk gemiddeld een stuk empathischer zijn dan mensen die níét praten in hun slaap.

Advertisement - Continue Reading Below

Slechts vijf procent van alle mensen ter wereld praat in zijn slaap, zo blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het Journal Brain and Development. Je bent dus heel bijzonder als jij een nachtelijke kletser bent, zeker als je bedenkt dat het vooral mannen zijn die in hun slaap praten.

De wetenschappelijke verklaring voor dit zeldzame fenomeen: de stofjes die je 's nachts aanmaakt die je lichaam in slaapstand krijgen - glycine en gamma-aminoboterzuur - zouden normaal gesproken ook je stembanden plat moeten leggen, maar hebben op vijf procent van alle mensen helemaal geen invloed.

Meest gelezen

Ongezond? Helemaal niet. Eigenlijk is het juist een heel goed teken: uit hetzelfde onderzoek in Journal Brain and Development is ook gebleken dat mensen die praten in hun slaap zich beter zouden kunnen inleven in anderen en daarnaast ook veel sneller geneigd zijn andere mensen te helpen. Zeker niet schadelijk dus - misschien alleen voor je reputatie.

Meer van dit in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook>

Bron: CosmopolitanNL