Kijk, dit is de wetenschap waar wij warm van lopen. En dorst van krijgen, natuurlijk. Er is namelijk bewijs gevonden dat wijn gewoon wel gewoon goed is voor je brein. Dat dachten wij al lang, maar goed, het is nu algemeen goed. Beter laat dan nooit, hè.

Uit deze studie uit Frontiers in Human Neuroscience blijkt dat sommeliers (die natuurlijk veel wijn drinken) een beter reukvermogen hebben, in combinatie met grotere en dikkere delen van de hersenen. Deze verdikking lijkt veel beter Alzheimer en Parkinson tegen te gaan dan dunnere delen. Oftewel, bij mensen die minder wijn drinken.

'Het lijkt er sterk op dat bij het brein geldt: hoe dikker, hoe beter,' vertelt Dr. Sarah Banks, hoofd neuropsychologie aan de Cleveland Clinic in Las Vegas en schrijver van het onderzoek, aan de New York Post. 'Als je op bepaalde plekken een groter en dikker brein hebt, worden deze gebieden moeilijker aangetast door ziektes.'

Daar heffen we maar 'ns een goedgevuld wijnglas op. Of twee, vooruit.