Midden-Amerika staat bekend om een bepaald type boon dat gebruikt wordt voor koffie, maar er is nóg een boon die ze in gelijke hoeveelheden exporteren: de zwarte boon. En deze boon verdient ook zeer zeker een eigen podium én de volle spotlight, want het is een behoorlijk krachtige bron van antioxidanten, die je havermoutontbijt bijna ongezond doet lijken - bij wijze van spreken uiteraard.

We zouden geen reden kunnen bedenken waarom je deze soep dus niét moet proberen. Het klinkt misschien niet logisch als ontbijt, maar het is een heel goed en voedzaam alternatief op je kommetje oats en hee - het geeft je er ook nog eens gratis een vakantiegevoel bij.

instagramView full post on Instagram

Voor 2 porties:

INGREDIËNTEN

- 2tl olijfolie

- ½ gesnipperde ui

- 1 rode paprika

- 2 tenen knoflook, fijngehakt

- 1 tl gemalen komijn

- 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld

- 1 laurierblad

- ¼ el zeezout

- 2tl zure room

- 1el gehakte koriander

ZO MOET HET

1. Verhit de olie in een pan op laag vuur. Voeg de ui, de peper en de knoflook toe en bak het ongeveer 5 minuten. Doe de komijn erbij en roer het gedurende 20 seconden door de inhoud van de pan. Voeg de bonen, het laurierblad en het zout toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 10 minuten pruttelen.

2. Verwijder de laurier en pureer een aantal bonen. Verdeel het over 2 kommen en maak af met een topping van zure room.

Tip: voeg wat avocadoblokjes toe voor wat extra smaak.

Bron: Women's Health