Jawel, dit vliegtuig brengt je binnen een half uur van Londen naar New York

Wat zeggen we: binnen twintig minuten. Hoera!

Meest gelezen

Leuk wel, reizen. En vliegen. En naar New York gaan. Maar het zou op zich helemaal niet verkeerd zijn om er in sneller te wezen dan de acht vlieguren die er nu voor staan. Hoe zouden we het bijvoorbeeld vinden om binnen een half uur over de Atlantische Oceaan te razen? Best oké, niet? Dat gaan we in de nabije toekomst kunnen. Enter: de Antipode.

Advertisement - Continue Reading Below

Binnen tien jaar verwacht Antipode-ontwerper Charles Bombardier zijn toestel operationeel te hebben. Hoe-ie dat precies gaat doen? Door de Antipode een slordige 20.000 kilometer per uur te laten vliegen. Ter vergelijking: een gemiddeld vliegtuig haalt nauwelijks de duizend kilometer per uur. En ter vergelijking: 20.000 kilometer per uur is tien keer de snelheid van geluid. Poe.

Charles Bombardier heeft raketten ontworpen (of in ieder geval iets dat erop lijkt) die aan de vleugels komen. Daarbij komt dat het toestel uit één stuk wordt gemaakt, want hem ontzettend aerodynamisch maakt. Kost wel wat, want het vliegtuig heeft slechts plaats voor tien man.

Meest gelezen

Het probleem waar team Antipode momenteel nog tegenaan loopt, is de hitte die vrijkomt in de neus en vleugels. Maar, NASA is working on it.

Virgin-oprichter Richard Branson is trouwens ook bezig met een Razendsnelle Jelle. Branson is van zins begin 2020 zijn Concorde II lanceren, een vliegtuig die je in 3,5 uur van Londen naar New York spoedt (daar doe je nu nog bijna acht uur over).

Het vliegtuig, dat Baby Boom is gedoopt, zal het snelste commerciële vliegtuig ter wereld worden, en zal ook nog 'ns milieuvriendelijk zijn. Branson is van plan volgend jaar al testvluchten met de Concorde II te gaan maken. Kost dat? Pak hem beet vijfduizend euro voor een ticket, want ook voor Concorde II passen niet zoveel mensen. Veertig, om precies te zijn.

Bron: ElleNL