Zo delete je jezelf dus van het internet

Mocht het ooit nodig zijn...

Meest gelezen

Mocht je 't zat zijn, het internet, en alles wat je er ooit op hebt geslingerd, dan hebben we goed nieuws: je kunt jezelf van het internet verwijderen, deleten, uitwissen.

GIF
Advertisement - Continue Reading Below

Een groepje slimmeriken in Zweden hebben een website ontwikkeld die je aanwezigheid op 't wereldwijde web binnen een paar simpele stappen ongedaan maken. Kind kan de was doen.

Alles wat je moet doen is deseat.me bezoeken, die ontworpen is voor de mensen om hun aanwezigheid op het internet 'ns een beetje op te schonen. De dienst laat je zien bij welke websites je een account hebt, en geeft je de keuze of je dat account wilt behouden, of verwijderen.

Meest gelezen

Gerelateerd

Ze vragen wel om je mailadres en wachtwoord, opdat ze de sites kunnen scannen waar je dus een account bij hebt - iets waar waarschijnlijk meteen al je mentale internetveiligheidsbellen van gaan rinkelen. Maar, verzekeren bedenkers Wille Dahlbo en Linus Unnebäck: 'We take users' privacy seriously and the info isn't stored on our servers.' O-ké.

De dienst is momenteel alleen beschikbaar voor Gmail, helaas. Wel fijn: deseat.me weet hoe je te verwijderen van Facebook en Twitter.

Gerelateerd

Bron: Digital Spy