Opgepast: deze geroosterde rode paprikahummus is verslavend

Te maken op eigen risico.

Binnen een kwartiertje heb je iets verrukkelijks om mee te smeren en een heleboel vrienden mee te maken. Te danken aan Ina Garten en d'r Make It Ahead.

Geroosterde rode paprikahummus

Voor ruim drie schaaltjes

37 gram kikkererwten uit blik, gewassen en wel (3 kopjes)

½ kopje vers geperste citroensap (3 lemons)

⅓ kopje sesamtahin

2 theelepels fijngehakte knoflook

1½ eetlepel Sriracha

2 geroosterde rode paprika's, met Kosher zout, versgemalen zwarte peper en olijfolie

Advertisement - Continue Reading Below

2 theelepels geroosterde pijnboompitten, geroosterde pitadriehoeken en verse groenten (om erbij te serveren)

Doe de kikkererwten, citroensap, tahin, knoflook, Sriracha, geroosterde rode paprika, 1 eetlepel zout en 1 theelepel peper in een keukenmachine en pureer de boel grof. Breng op smaak en doe de hummus in een serveerschaal. Gooi er een scheut olijfolie over, bestrooi 'm met geroosterde pijnboompitten, en serveer (koud of op kamertemperatuur) met de pitadriehoekjes en verse groenten.

Bron: ELLE Decor