Intelligente mensen zijn slordig, opblijvers en - jawel - vloekers

Potdomme.

Meest gelezen

We wisten al dat schelden knap maakt. Maar dat mensen die regelmatig schelden intelligenter blijken dan degenen die keurig op hun woorden letten, is toch wel nieuws. Dit onderzoek zegt het aan te kunnen tonen. Dames heren onderzoekers lieten een heel aantal mensen binnen een minuut zoveel mogelijk scheldwoorden opnoemen. Degenen die daar ontzettend goed in waren, scoorden doorgaans ook hoger op een IQ-test. De studie concludeert dat een rijke scheldwoordenschat een teken is van retorische kracht in plaats van een verwoede poging verbale tekorten te verbloemen.

Advertisement - Continue Reading Below

Ook intelligenter blijken de mensen die graag lang op mogen blijven. President Obama, Charles Darwin, Winston Churchill en Keith Richards vinden het allemaal fantastisch. Dus, mocht je een nachtuil zijn: je bent in goed, en dus reuzeslim, gezelschap.

Gerelateerd
Meest gelezen

Als je én veel vloekt, én tot laat opblijft, én er een rommelig bureau op na houdt, ben je helemaal goud waard. Dit onderzoek toont aan dat een rommelig bureau direct gelinkt is aan intelligentie. Als je omringd bent door troep, spendeer je niet veel tijd aan opruimen en ben je dus (kennelijk) met belangrijkere zaken bezig.

Wetenschapper Kathleen Vohs zegt daarover: 'Disorderly environments seem to inspire breaking free of tradition, which can produce fresh insights. Orderly environments, in contrast, encourage convention and playing it safe.'

Meer typische eigenschappen van intelligente wezens lees je hier >

Meer van dit in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >