Word een power player in een paar simpele stappen.

Het is geen geheim dat je met lichaamshouding, zelfvertrouwen en een gulle (oprechte) glimlach een heel eind komt. Harpersbazaar.com wilde meer weten en vroeg Dove's Global Self-Esteem Ambassador, Jess Weiner, om een paar makkelijke tips om meteen resultaat mee te boeken. Dit is wat ze zei.

Maak oogcontactOnderschat in dit digitale tijdperk nooit de kracht van oogcontact. Weten wanneer je oogcontact moet maken kan je helpen dieper contact te leggen in zakelijke en persoonlijke relaties. Wees niet bang om dat oogcontact even vast te houden. Dit trucje wordt veel gebuikt door leiders en communicatiespecialisten en dat is niet zonder reden.

Let op je houdingHet is bewezen dat een goede houding zelfvertrouwen geeft, maar om andere redenen dan je denkt: de goede houding stuurt een signaal naar je hersenen om alert en positief te zijn. Daarnaast adem je beter, waardoor de bloedsomloop verbetert en stress vermindert. Een recept voor succes.

>> Meer over de wonderlijke relatie tussen lijf en brein lees je hier

Concentreer je op het momentAls je in gesprek bent - één op één of in een groep - concentreer je daar dan op. Doe je dat niet loop je het riscio af te dwalen naar irrelevante zaken van het kaliber 'Wat zal ik vanavond eens eten?' Wanneer je je concentreert op het moment ben je een betere gesprekspartner en kom je makkelijker met oplossingen.

Dress the partHoe wil je zelfvertrouwen uitstralen als je de hele tijd aan een slecht zittend jasje zit te trekken? Zorg dat de kleren die je draagt goed passen en comfortabel zijn.

>> Verdere regels voor een jofele werk outfit vind je hier 

Beweeg je  bewustWaarmee we willen zeggen: zelfvertrouwen is een manier van leven. Lichaamstaal is belangrijk voor je uitstraling naar de buitenwereld, maar vooral ook naar jezelf. Dus wees je bijvoorbeeld bewust van hoe je zit, hoe je je voeten zet en hoe je ademhaalt.

>> Eva Jinek reageert op het gedoe rond haar talkshow

Dit artikel verscheen eerder op Harpersbazaar.com 

>> Cécile Narinx: 'uitblinkers verdienen een podium en een applaus.'