Het is ijskoud, maar je wilt toch een beetje knap voor de dag komen op kantoor? Bazaar weet raad.

1/ Er zijn elke winter wel mensen die met Uggs en panty's naar kantoor komen. Prima natuurlijk, waarom zou je niet forenzen met iets comfortabels en degelijks  aan je voeten? Maar eenmaal op de plaats van bestemming is het beter om onaantrekkelijk schoeisel onder je bureau te laten staan. Tip! Een goede Chelsea boot is stevig en knap genoeg voor de hele dag.

2/ Nog zo'n warme en behaaglijke verleider: het donsjasje. Bewaar die liever voor het weekend. Een jas is heel bepalend voor je look: het is het eerste en het laatste waar mensen je in zien, elke dag opnieuw: zorg dus dat-ie de juiste indruk maakt. Investeer in een mooi stuk van wol of kasjmier en draag er desnoods een thermo jackje onder.

3/ Zwart is makkelijk, chic en altijd goed. Maar waarom probeer je niet eens donkerblauw, grijs of iets bessigs? Deze tinten zijn net even interessanter en - ook niet geheel onbelangrijk - een stuk flatteuzer voor een pipse winterhuid.

4/ Buiten vriest het, maar ergens na de lunch lijkt de temperatuur op kantoor ineens tropisch. De oplossing? Laagjes: een nette trui over een bloes of een vestje met een riempje over een jurk bijvoorbeeld. 

5/ Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van waar je precies werkt: maar als er ruimte is voor frivoliteit combineer dan eens een sokje in een open sandaal met een rok op knielengte voor een Prada-esque touch.

6/ In barre tijden zijn opaque zwarte panty's je vrienden, maar een dunne, doorzichtige panty is ook suitable for work en geeft een beetje meer je ne sais quoi.

7/ Na jaren in modeballingschap is de hoge col weer terug (dank je wel, Phoebe Philo).  Ze kunnen overal bij maar favoriet zijn zeer fijn begreide varianten gedragen onder een jurkje of netjes in een lederen rok gestopt.

>> Gerelateerd: Kleding naar kantoor, vier gouden regels

8/ Als je een rank lijf à la Alexa Chung hebt, sla dan alle adviezen over platte laarzen in de wind. Heb je dat niet? Pas dan op voor de beenverkortende eigenschappen van kniehoge, platte laarzen. Combineer ze met een klokkende of A-lijn midi-rok en kijk een hoe mooi je bent!

9/ Eén knipoogje naar de mode is in een zakelijke omgeving vaak genoeg. Dit seizoen is de rok daarvoor een goede keuze. Combineer bijvoorbeeld een simpele V-hals (ja ook die is terug van weggeweest) of een  wit T-shirt met een opvallende A-lijn rok op knielengte voor een fail-safe look.

10/ Ben je nu wel klaar met je wintergaderobe? Kijk dan vast naar de prefall collecties die nu al getoond worden voor nieuwe inspiratie die past bij de huidige meteorologische omstandigheden. Kijk vooral naar veranderingen in proporties en vorm voor een frisse wind. Zo kan zo'n nieuwe cropped broek perfect met een enkellaars en een jasje op heuplengte.  Maar er zijn natuurlijk veel meer opties. Kijk hier voor 15  ideeën >>

>> Nagellak naar kantoor: de beste opties