Of je je nu voorbereid op het ontmoeten van een nieuw team, uit eten gaat met de baas van je geliefde of koffie gaat drinken met een potentiële nieuwe klant: hier zijn vijf tips voor een verpletterende eerste indruk.

1/ Laat je gedachten hier eens over gaan: hoe ziet 'bovengemiddeld goed' eruit? De directeur vind die on trend laklederen pumps die je beste vriendin zo mooi vindt misschien niet zo'n goed idee voor dat etentje met klanten. En denk je dat je potentiële nieuwe baas onder de indruk zal zijn als je verschijnt in een gekreukeld shirt? Doe je huiswerk, zet je garderobe slim in, denk van te voren na over wat je aantrekt en laat zien dat je begrijpt wat passend is voor de situatie.

Meer gouden regels voor jofele werkkleding vind je hier >>

2/ Onthoud: je hebt twee oren en maar één mond. Luister, stel goede vragen en luister nog meer.

3/ Luister naar Aretha toon een beetje R-E-S-P-E-C-T.  Hou je meningen voor jezelf. Heb je ooit iemand over zeggen: 'die totale betweter die ik heb ontmoet was geweldig?'

4/ Je kunt beter te vroeg zijn dan te laat. Of het nu een meeting, interview, deadline of dinertje is: jij en jouw werk moeten altijd op tijd aankomen. Er is niets frustrerender dan wachten op iets of iemand terwijl je het druk genoeg hebt.

5/ Contact, contact, contact. Zorg dat de persoon die je ontmoet je onhoudt door contact te leggen op een passende manier – of dat nou Linkedin, Twitter of een handgeschreven bedankbriefje is. Als jullie het gehad hebben over volgende stappen dan is dit de manier om te zorgen dat die ook echt gezet gaan worden.