Je een beetje stijlvol aankleden voor een werkdag terwijl de mussen van het dak vallen kan een flinke uitdaging zijn. Een paar tips om de spijker ondanks de meteorologische omstandigheden op de kop te slaan.

1/ Draag geschikt ondergoedEen huidskleurige beha onder wit, een strapless beha onder alles met een spaghetti-bandje: je ondergoed maakt serieus verschil. 

2/Een witte bloes kan altijdEr is een reden dat dit een klassiek item is – iedereen ziet er goed uit in een wit shirt, zonder uitzonderig. Je kunt een overal goede witte bloezen vinden. TIP! Cos heeft hele goede.

3/Kijk naar eens goed naar je voeten Verzorg je voeten, neem een pedicure. En het maakt niet uit hoe ontspannen je werkomgeving is: teenslippers zien er niet professioneel uit. Aan jou de keuze of je daar mee kunt leven.

4/Monochrome Het is grote een trend voor de zomer van 2015 maar het dragen van dynamisch duo zwart en wit is altijd een goed idee. Gepast hoeft niet perse saai te zijn: een wit T-shirt met een zwart lederen rok is een van de makkelijkste zomeroutfits die je maar kunt verzinnen.

5/Sla vestjes inVictoria Beckham wordt zelden zonder een vestje over haar jurkjes gezien. Logisch: in feite zijn het chique zomerjasjes die je kunnen redden als ergens ineens de air-conditioning staat te blazen.

6/Word vrienden met de midi De midi- rok is verrassend flatteus en makkelijk te dragen. Stop je top erin en probeer er ook eens flatjes bij.

7/Je weekend garderobe is voor het weekendDenim shorts, T-shirts met grappige slogans, loeistrakke jurkjes,  bontgekleurde behas, tuniekjes waar je doorheenkijkt, strapless maxijurken die over de grond slepen: sommige dingen zijn beter geschikt voor de tuin, het strand of het café dan het kantoor.

8/De boyfriend blazer is je beste vriend Gooi eens een oversized donkerblauwe of witte blazer over een zomerjurk om je look optekalefateren. Een goed jasje is de hoeksteen van elke professionele garderobe.

9/Werkkleding hoeft niet saai te zijnNatuurlijk hangt het er een beetje vanaf waar je werkt. Maar sommige modieuze kledingstukken – culottes, jumpsuits – lenen zich uitstekend voor kantoor. Na het werk gooi je er een paar geweldige hakken onder en ben je klaar voor een zomerfeest.

10/Shop de saleVoor een piccobello werkgarderobe loont het om klassiekers in de sale te scoren: een tijdloze trenchcoat, een plooirok, een iets oversizede broek, een shift dress, nog een shift dress, goede bloezen en overhemden. Koop verstandig en hou het bij neutrale kleuren: camel, grijs en zwart en wit. Heb je jaren plezier van!

Shop hier onze sale-favorieten voor ze allemaal weg zijn!