Voel je jezelf heel erg enthousiast worden van banen die niet in jouw 'veld' liggen? Komt de politiek op je huidige werkvloer je de neus uit? Een paar punten om te overwegen als je een nieuw carrièrepad in wilt slaan.

1/ Wees op de hoogte. Zorg ervoor dat je alles weet over het gebied dat je interesseert. Je hebt dan misschien weinig ervaring, maar met deze kennis kun je laten zien dat je bevlogen bent en hard werkt om nieuwe dingen te leren.

2/ Bedenk welke cursussen of kwalificaties een ommezwaai makkelijker zouden kunnen maken. Kun je in je vrije tijd een stoomcursus doen die je de juiste richting op helpt?

3/ Gebruik je contacten. Persoonlijke relaties die begrijpen waarom en hoe je wilt veranderen helpen je waarschijnlijk beter op weg dan recruiters. Vraag vrienden om advies, bezoek eens een netwerkborrel en leg contact met mensen die al in jouw droomveld werken, via social media bijvoorbeeld, en vraag ze om suggesties.

4/ Inventariseer je vaardigheden. Sommige dingen die je in een huidige of vorige baan hebt gedaan kunnen in je voordeel werken bij de baan die je op het oog hebt.

5/ Bedenk hoe ver je bereid bent te gaan om de verandering een realiteit te maken. Zou je genoegen nemen met minder salaris, een junior positie, zou je willen verhuizen?