Bazaar schaart zich - met Steven Spielberg (!) en Eva Longoria (!) - bij Obama's adviesclubje en doet vijf baansuggesties voor wanneer Barack in 2017 definitief president-af is.

20 Januari 2017 valt voor Obama dan definitief het presidentiële doek - maar hij is beslist niet van zins daarna een potje op zijn lauweren te gaan rusten. Sterker nog: een artikel dat eerder deze week in New York Timesverscheen, informeert dat Obama een bonte groep mensen heeft verzameld die-ie alvast om advies vraagt voor zijn Leven Na Het Witte Huis. (Trouwens. Wat betreft onderdak: rumor has it dat de Obama's weleens naar Coachella Valley zouden kunnen verkassen - waar Louis Vuitton eerder dit jaar nog een cruisecollectie toonde. Wat ze daar dan precies gaan doen, vraagt ookVanity Fair zich af.) We noemen: actrice Eva LongoriaSteven Spielberg, filmproducent en topzakenman Jeffrey KatzenbergNew Yorker-schrijverMalcolm Gladwell, schrijfster Toni Morrison, LinkedIn-baas Reid Hoffman, Sun Microsystems-oprichter Vinod Khosla en durfkapitalist John Doerr

Nu, wat voor advies er precies is gevraagd, is niet helemaal duidelijk. Maar we doen graag mee en gooien met liefde wat gratis opties op. 

> Gezien Obama en plein public graag een liedje mag zingen, dachten wij aan een eigen karaokebar

> Omdat Michelle 's werelds blitste bepleiter is van een gezonde levensstijl, zou het maar zonde zijn als de Obama's in 2017 niet een sportschool openenOf een eigen LesMills-workout ontwikkelen.

> Omdat Obama best wel charismatisch is (echt wel) en behept is met een loepzuivere en toch ook diepe mannenstem (nogmaals: echt wel), zou-ie het ontzettend goed doen als a) filmtrailer voice-over, of b) de nieuwe George Clooney in Nespresso-reclames.

Cabaretier. Want: waarom niet. Humor genoeg (of in ieder geval: hij weetde grappen van zijn speechschrijver goed over te brengen).

> Een Bed & Breakfast op Cuba. Want dat kan dus, dankzij zijn eigen inspanningen, binnenkort.

http://media.giphy.com/media/Kj7McTgrP8jrq/giphy.gif