De Forbes' Celebrity 100: The Highest-Paid Entertainers 2017 is uit en meine Güte, wat doet die je een arme sloeber voelen. Dat gezegd hebbende, nemen we even een uitgebreider kijkje naar de leading ladies op de lijst, want hé, dat is nu eenmaal waar je interesse als carrièrevrouw meteen naar uit gaat.

Nummer 2 op de lijst, vlak na nummer 1 Sean Combs (P. Diddy voor velen, Puff Daddy voor anderen, een beroemde rapper en producer voor wie écht geen idee heeft), is Beyoncé met een keurige 105 miljoen dollar. Grotendeels binnengeharkt met haar Formation-wereldtournee.

Ze zangeres wist daarmee J.K. Rowling achter zich te laten. De Britse auteur van Harry Potter (en bewonderd Twitteraar) bleef steken op 95 miljoen dollar, die ze het afgelopen jaar verdiende met de boekverkoop van Harry Potter and The Cursed Child en de film Fantastic Beasts and Where To Find Them.

Joint, Dress, Style, Jewellery, Blazer, Fashion, Neck, Blond, Lipstick, Day dress, pinterest
WireImage

De jongste vrouwelijke celebrity op de lijst is een nieuwe binnenkomer; Kylie Jenner, het 19-jarige halfzusje van Kim Kardashian, die met o.a. haar eigen lipkit-make-uplijn en de kledinglijn die ze heeft samen met zus Kendall op het verdienen van 45,5 miljoen dollar werd ingeschat en daarmee een respectabele 59e plek op de lijst inneemt.

Uiteraard staat koningin van de reality soap-familie, Kim, nog steeds boven haar jongere zus. Met 45,5 miljoen dollar vinden we haar op plek 47. Slechts een 5,5 miljoen verlies ten opzichte van het jaar daarvoor, ondanks haar lange social media-stop na die gruwelijke gewapende overval in een hotelkamer in Parijs.

Hairstyle, Skin, Shoulder, Eyebrow, Style, Beauty, Eyelash, Muscle, Fashion, Waist, pinterest
Getty Images

Iemand die te maken kreeg met een grotere drop in inkomen is Taylor Swift. Hoewel nog steeds één van de best verdienende zangeressen in Amerika staat haar teller nu op 44 miljoen. Vorig jaar, toen ze tourde en in het middelpunt van de belangstelling stond, was dat nog 170 miljoen.

Amy Schumer staat op nummer 69 in de lijst en is daarmee de eerste vrouw ooit die Forbes' lijst haalt als comedienne. Ze verdiende afgelopen jaar 37.5 miljoen dollar met haar Netflix stand-up Leather Special en haar boek Girl With The Lower-Back Tattoo.

Fashion, Fashion model, Blond, Waist, Premiere, Makeover, Fashion design, Haute couture, See-through clothing, Satin, pinterest
WireImage

Nu we toch bij de popsterren zijn beland; Katy Perry staat op nummer 95, met 33 miljoen dollar, Britney Spears op 89, (34 miljoen), Rihanna op 77 (36 miljoen) en Adele op nummer 18 (met een whopping 69 miljoen).

Helaas is het overgrote gedeelte op Forbes' 100 list nog steeds man (en over het algemeen profsporter). Naast bovengenoemde vrouwen troffen we alleen nog Ellen Degeneres op nummer 16, Judy Sheindlin op nummer 44, Celine Dion op nummer 55, Sofía Vergara op nummer 58, Jennifer Lopez op nummer 65 en Dolly Parton op nummer 71 aan. Nog immer werk aan de winkel dus op dat front.

Bekijk hier de volledige lijst.

J.K. Rowling wil je vrouwonvriendelijke tweets niet meer lezen >

Van: ELLE UK