Nadat de FBI 'm op het spoor kwam vanwege z'n kraakwerkzaamheden, mocht-ie zijn zonden drie weken overdenken in een isoleercel. Inmiddels zijn we twaalf jaar verder, heeft Rickey Gevers de 31 aangetikt en is-ie een stuk wijzer. Hij noemt zich tegenwoordig dan ook ethisch hacker, en hackt alleen nog in opdracht en voor de goede zaak.

Gevers schuift dinsdagavond aan bij talkshow Daphne op Dinsdag in de Rode Hoed (dé talkshow zónder camera's en mét Daphne Bunskoek, that is), laat ons aldaar de schellen van de ogen vallen en gaat ons een handje op weg helpen. Want: wat doen we precies allemaal fout op onze computer? En: hoe eng moeten we cybercrime vinden? Wordt dit soms de nieuwe manier van oorlog voeren? Daphne Bunskoek vraag het 'm.

Daphne Bunskoek bevraagt ook andere gasten. Susan Smit en Marion Pauw bijvoorbeeld, over hun nieuwe boek Hotel Hartzeer, waarvoor de twee bij psychologen en neurologen, bij Connie Palmen en bij Roos Vonk aanklopten om greep te krijgen op het leed dat liefdesverdriet heet. Twee bestseller auteurs die het meemaakten, overleefden en opschreven in een boek dat we vroeg of laat allemaal nodig zullen hebben. Interessant, kortom.

Ook present: schrijver en theatermaker Marjolijn van Heemstra die bevriend raakte met vluchteling Zohre Norouzi en samen voorstelling ZOHRE maakten. Docent biomedische wetenschappen en DNA-expert Marc van Mil schuift aan en vertelt wat DNA precies over je kan voorspellen. En er is muziek, van Belle en Sebastiaan.

Daphne op Dinsdag is er elke derde dinsdag van de maand, maar opgelet: dit is alweer de laatste Daphne op Dinsdag van dit seizoen. Moet je bijzijn! Meer informatie vind je hier.