Koningin Máxima gaat vandaag in discussie met Ivanka Trump

En dat is een goede zaak.

Koningin Máxima is vandaag in Berlijn om aan te schuiven bij een paneldiscussie over vrouwelijk ondernemerschap. In dat panel, een onderdeel van de Women20 Summit van de G20, zitten tevens Ivanka Trump, IMF-directeur Christine Lagarde en Duitse bondskanselier Angela Merkel. Gepraat wordt er over de economische positie van vrouwen, en hoe die wereldwijd te verbeteren.

Een goede zaak. Ook dat Ivanka aanwezig is, niet alleen als 'First Daughter and Assistant to the President' (en dus als gebaar van goede wil namens president Trump), maar ook omdat Ivanka met het thema vrouwelijk ondernemerschap flink wat meer ervaring heeft dan Merkel, Máxima en Lagarde saam.

Advertisement - Continue Reading Below

Overigens zet koningin Máxima zich al een poos in voor speciale financiële producten en diensten in derdewereldlanden en werd ze in 2009 benoemd tot speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (voordat Máxima Willem-Alexander leerde kennen was ze al jaren werkzaam in de financiële wereld).

Het belooft een interessante discussie te worden, zoveel is duidelijk. We will keep you posted.