Ook in de wetenschap zijn vrouwen helaas nog steeds ondergewaardeerd en ondervertegenwoordigd. Volgens het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren blijft het salaris van vrouwelijke onderzoekers in Nederland met bijna veertien procent achter op die van mannelijke collega's. Daarbij is het aantal vrouwelijke hoogleraren in ons land slechts achttien procent, een van de laagste aantallen in Europa. De hoogste tijd daar iets aan te doen!

Daarom organiseren L'Oréal en UNESCO in samenwerking met het LNVH en Netherlands Institute for Advanced Study al zes jaar de uitreiking van de For Women in Science beurzen. Een verkiezing waarbij twee vrouwelijke wetenschappers 25.000 euro kunnen winnen. En jij zou zomaar 'ns een van die twee kunnen zijn - mits dus een vrouw, en wetenschapper.

Hoe het werkt? Vrouwelijke wetenschappers, werkzaam op het gebied van Life Sciences, in de periode 3 tot 10 jaar na hun promotie (niveau Veni/Vidi) kunnen zich aanmelden. Van alle kandidaten worden uiteindelijk twee dames gekozen die de beurs winnen en daarmee de mogelijkheid krijgen om excellent onderzoek te doen op het gebied van Life Sciences.

Inschrijven kan tot 9 mei en doe je hier. De winnaars worden op 23 november bekend gemaakt.