Word het lamlendige gevoel de baas en krijg weer zin om na het eten iets anders te doen dan op de bank te hangen.

Drink water

Van te weinig water raak je gedehydrateerd en dat maakt je sloom, moe en kan zorgen voor hoofdpijn. Drink daarom gedurende de dag minstens anderhalve liter water zodat je de dag lekker door kan. Gooi er een schijf citroen, komkommer, gember of iets anders gezelligs in om de boel wat smaakvoller te maken.

Eet voldoende ijzer

Door een ijzergebrek blijf je constant moe. Want zonder genoeg ijzer maakt je lichaam geen hemoglobine aan. Hemoglobine regelt het transport van zuurstof uit de longen naar de organen en weefsels. Een ijzertekort verstoort dit proces wat voor grote vermoeidheid kan zorgen.

Beweeg

Tijdens het sporten maak je endorfine aan, waardoor je je positief en energiek voelt. Probeer dus zoveel mogelijk te bewegen: fietsen, joggen, zwemmen of de sportschool. Zittend beroep? Begin een wandelclubje met je collega's en maak 's middags een ommetje.

Beperk je schermtijd

Door de dag heen hebben je ogen voldoende rust nodig. Zeker als je een kantoorbaan hebt en je veel achter de computer zit, is het goed om af en toe weg te kijken van het scherm. Je ogen raken namelijk snel droog en vermoeid, dus gun je ogen soms wat afleiding van het scherm. Als je lenzen draagt is het goed om lenzen te gebruiken die speciaal gemaakt zijn om uitdroging te verminderen.

Frisse lucht!

Blijf in je pauze niet binnen maar ga even naar buiten. Ook al bij een korte wandeling maak je als vanzelf je hoofd leeg. De frisse buitenlucht geeft je energielevel een boost zodat je er weer tegenaan kan.

Doen: tussendoortjes

Door een regelmatig en uitgebalanceerd voedselpatroon krijgt je lichaam meer energie. Dus luister goed naar je lijf en eet af en toe een lekker en gezond tussendoortje. Rozijnen en noten bijvoorbeeld.