Jij kunt dit! Een basislesje doelen stellen (en halen)

Met deze tips kom je d'r wel.

Meest gelezen

We klommen hier eerder al in de pen om de Renew Yourself Week te bejubelen, een business retraite waarvan Team Bazaar denkt dat je er dòlblij van wordt. Alleen al omdat het in Zuid-Spanje is. In een resort. Met spa. En omdat je nieuwe inzichten op kunt doen, en inspiratie. En omdat er boeiende sprekers zijn, die boeiende dingen vertellen. Goed en dat is nog maar het topje van de ijsberg - of zandkasteel: want, Zuid-Spanje.

Advertisement - Continue Reading Below

Eén van die sprekers is Raquel van Oijen die als innovatief trainer en coach de mensen traint in zelfinzicht en bewustwording. 'Een soort van wakker worden dus!,' aldus Oijen. Momenteel doet ze dat voor De Teamverbinders en binnenkort misschien ook voor jou, tijdens die klinkende Renew Yourself Week.

Geen geduld? Van Oijen heeft vast drie handige tips:

1. Denk eens na over wat je energie geeft, wat je echt leuk vindt - dat zijn meestal de dingen waar je goed in bent. Schrijf ze op, dan haal je het uit je hoofd en maak je het realistischer. Ga dan denken en voelen wat je ermee zou kunnen bereiken. En maak je gedachten specifiek. Een doel is geen doel als het te algemeen is.

2. Als je al een doel voor ogen hebt, hou dan focus en zorg dat dit doel je uitdaagt, dat geeft energie. Het haalt je uit je comfortzone en zorgt dat je die stappen zet die je eigenlijk spannend vindt. Weet dat het spannend is, maar laat je niet afleiden door allerlei belemmerende gedachten. Een stap verder komen vergt van ons dat we iets gaan doen wat we nog nooit gedaan hebben. Zie het als een groot avontuur. Vallen en opstaan hoort daarbij.

3. Om doelen te bereiken richt je je op de dingen waar je invloed op hebt; dat betekent eigenlijk dat je er ook daadwerkelijk zelf iets mee kunt.