Wat je moet doen in je twenties om succesvol te zijn in je thirties (en daarboven)

Appeltje-eitje. Life success coach Tony Robbins legt het uit.

Meest gelezen

Je jaren als twintiger (heel) kort samengevat: superleuk, maar ook buitengewoon onrustig. Het decennium waarin je, als je een béétje met de wind meewaait, afstudeert, een baan zoekt, een baan vindt (fingers crossed een léuke baan), en het decennium waarin je je hoofd vele, véle malen breekt over de toekomst, De Toekomst, en jouw plek als somewhat volwassen twintigplusser in die toekomst. Paniek in de tent. Wat voor plek dan? Hoe dan? Wanneer dan? Met wie dan? Waar dan? Hoe lang dan?

Advertisement - Continue Reading Below

Jij blij dat er tegenwoordig mensen zijn als Tony Robbins, enthousiaste life success coaches die je dingen vertellen die je zelf ook wel had kunnen verzinnen maar soms gewoon van anderen moet horen. Life success coach Tony Robbins is toevallig niet de minste life success coach die er op deze aarde rondloopt - ooit zijn documentaire I Am Not You Guru gezien? It's huge. Fantastic. En hij staat op Netflix. De trailer:

Goed. Tony Robbins heeft een paar woorden voor de mensen in hun twintiger jaren. Over wat je precies moet doen in die twintiger jaren, zodat je er later de vruchten van kunt plukken. Heel simpel advies. Eigenlijk heeft-ie er maar een zinnetje voor nodig, en dat luidt als volgt:

'Don't dabble, be a master.'

Met andere woorden: met alles een beetje kunnen, verdoe je je tijd.

Zit wat in, niet? In onderstaand filmpje legt Robbins het uit. Ook handig advies voor wie al láng de twintig (of dertig, of veertig, of vijftig) is gepasseerd.