We krijgen geen genoeg van (ex-)first lady Hillary Clinton, nu zelf kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap in 2016. Haar laatste rake moveeen uitgebreide essay voor de Amerikaanse ELLE over het belang van vrouwenrechten, waarin ze terloops aanstipt hoe ze zich daarvoor inzet #sluipcampagne. Maar we zijn het roerend met haar eens, geven d'r groot gelijk (power to the women!) en een digitaal podiumpje, dus hierbij vijf topquotes uit haar stuk:

'Gelijke arbeidsdeelname van vrouwen en meisjes is de belangrijkste onafgemaakte zaak van de 21e eeuw.'

En zo is het, Hillary. Clinton stelt dat er al veel bereikt is op het gebied van vrouwenrechten, maar dat we er nog lang niet zijn. Mannen verdienen, het kan u niet ontgaan zijn, nog steeds meer en zijn nog steeds in de meerderheid in topfuncties. Om maar wat te noemen.

'Vrouwenrechten zijn niet alleen een vrouwenzaak, maar ook een familiezaak en mannenzaak.'Stel: een vrouw krijgt, voor hetzelfde werk, minder betaald dan een man, dan voelt het hele gezin dat. Nogal wiedes, horen we u denken, maar helaas, zo wiedes is dat in 2015 nog niet.

'Onze wereld komt niet vooruit als we de helft van de bevolking achterlaten.'Dus vindt Clinton het superbelangrijk dat vrouwen en meisjes over de hele wereld gelijke rechten krijgen. En wie niet?

Want dan:'Waar vrouwen en meisjes mogelijkheden hebben, groeien economieën en bloeit welvaart.'

Kortom:'De toekomst van de wereldwijde economie hangt af van vrouwen.'

We rest our case. Go Clinton. Hillary's hele essay lezen? Dat kan hier.

>> Dit kun je verder van Hillary leren>> En van haar stijl