Waarom het belangrijk is dat minister Lilianne Ploumen deze fototentoonstelling opende

Ploumen vraagt aandacht voor seksueel geweld.

Meest gelezen

't Zal je misschien ontgaan zijn, maar onze minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Lilianne Ploumen, was afgelopen week met minister-president Mark Rutte op handelsmissie in Indonesië. Er werd gehandeld. Er werd gesproken. En er werd een fototentoonstelling geopend. Lilianne Ploumen opende 'm, want juist deze tentoonstelling verdient extra aandacht. Zijn wij het roerend mee eens.

Advertisement - Continue Reading Below

Samen met Indonesische actrice en vrouwenrechtenactivist Nova Eliza verklaarde Ploumen de tentoonstelling in Jakarta voor geopend. Een tentoonstelling die seksueel geweld bij vrouwen aankaart. Op de foto's en in de bijschriften spreken bekende Indonesische mannen zich uit tegen seksueel geweld. Mannen, inderdaad, want met het bestrijden van seksueel geweld tegen vrouwen is de rol van mannen cruciaal, dat spreekt.

Hoewel de foto's nogal een aardig end verderop hangen, is de boodschap die ze uitdragen relevant voor iedereen en kan-ie ook gehoord worden door iedereen, waar dan ook, wie dan ook.