Dit weekend gaat het gebeuren, zo neem je jezelf voor. Nú is het echt enorm tijd om bij te komen. Want leuk, al die sociale bezigheden (of: verplichtingen), maar op maandag vraag je je wel af wanneer het weer weekend is.

Zo haal je het beste uit je weekend:

Plan niet te veel

Doordeweeks is je hele agenda al gevuld met dingen die je moet doen. Een blik op de kalender die laat zien dat je het weekend óók nog eens volgepropt zit, maakt niet bepaald dat je tot rust komt. Want je moet nog boodschappen doen voor dat etentje, een cadeau kopen voor die verjaardag, een bloemetje voor die visite... Een lege agenda, al is het maar één dag, geeft een gevoel van opluchting. Dat betekent niet dat je een dag lang he-le-maal niets moet doen (maar doe dat vooral, als je wilt), maar juíst die spontane acties - ergens wat eten, ineens op de stoep bij die vrienden - maken dat je energie krijgt, in plaats van geeft.

Zet die telefoon uit

Hij zou depressief maken, voor een tekstnek zorgen, kortom: compleet met je mobiel vergroeid zijn, zorgt voor een bak ellende. En toch doen we het... Harde maatregelen zijn gewenst: laat dat geval thuis als je een ommetje maakt, of uit eten gaat. Dat hoofdmenu is ook prima als het niet op de kiek wordt gezet, je Instagram ziet er ook zonder plaatje van die slibtong nog altijd prima uit en vooral: jij wordt niet afgeleid. Wetende dat je dat geval ook niet bij je hebt, maakt ook dat je niet de neiging krijgt hem uit je tas te pakken.

Of op z'n minst je e-mail

Het is zo verleidelijk: tóch even die werkmail openen, als dat lichtje knippert of dat icoontje verschijnt. Doe. Het. Niet. Te lastig? Zet hem dan gewoon uit als je aan de vrijdagmiddagborrel gaat, en weer aan op maandagmorgen, op weg naar 't werk. Echt, het is beter.

Trek er op uit

We riepen het al eerder: naar buiten gaan is goed voor je. Het maakt namelijk creatiever, iets waar je ná het weekend ook weer je voordeel mee kunt doen. Geen zin? Toch gaan. Regen? Toch gaan. Vraag niet gelijk teveel van jezelf als je niet zo´n wandelaar bent: een klein ommetje is al voldoende. Of laat die auto of fiets een staan en doe je kleine boodschappen in de buurt. En lees even puntje 2: laat je telefoon thuis, voor je weer gedachtenloos al turend op dat ding rondloopt.

En heb een leuk weekend!