Toen Hillary Clinton de nominatie om president te worden accepteerde tijdens de National Convention van de Democratische Partij afgelopen juli, droeg ze wit - de kleur die werd gedragen door Suffragettes (een beweging uit de eerste feministische golf).

Gisteren droeg ze een paars broekpak van Ralph Lauren en man Bill Clinton droeg een das die bij haar outfit paste. Het belang van Hillary's kledingkeuze werd al snel opgemerkt door kijkers in Amerika, die de symboliek van de kleur paars op Twitter bespraken.

Wat de kleur betekent:

Paars is een kleur van saamhorigheid

Rood + blauw = paars. Plus: de swing states worden ook wel de 'purple states' genoemd. Wellicht was dit een subtiele manier van Hillary Clinton om te laten zien dat ze staat voor eenheid, wat ook uit haar prachtige speech bleek:

'We have seen that our nation is more deeply divided than we thought. But I still believe in America, and I always will.'

xView full post on X

Paars is de kleur van de Suffragette-beweging

Naast wit zat er in de Suffragette-vlag ook paars en goud. Volgens de National Woman's Party is 'paars de kleur van loyaliteit, standvastigheid totdat het doel bereikt is en de kleur van een onbreekbare wil.'

Paars is een belangrijke kleur voor Methodisten

Paars is ook de kleur van boetedoening. Hillary Clinton heeft in het verleden vaak laten weten hoe het opgroeien als Methodist haar kijk op de wereld heeft beïnvloed en ze haalde uit het geloof ook haar go-to mantra die we tijdens haar campagne meermaals hebben gehoord:

'Do all the good you can, for all the people you can, in all the ways you can, as long as you can.'

Paars is de kleur van de anti-pest-beweging en de LGBT-communities

Paars was de kleur die GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation ) in Amerika aan mensen vroeg te dragen tijdens Spirit Day afgelopen oktober en hiermee laat men steun zien voor LGBT-jongeren. Veel Amerikaanse politici, zoals Barack Obama, deden mee aan deze actie en aangezien Clinton zich inzet voor de LGBT-community, deed ze met haar outfit gisteren ook aan hen een ode. In 2011 zei Clinton nog:

'To LGBT men and women worldwide, let me say this: wherever you live and whatever the circumstances of your life, whether you are connected to a network of support or feel isolated and vulnerable, please know that you are not alone.'

Paars is een koninklijke kleur

Paars is historisch gezien een symbool van adel en macht. Dus, eigenlijk: ze mag dan wel geen president worden, Hillary is nog steeds een ware queen.

(Via: ELLE.nl)

Van: ELLE US