Waarom het wiel zelf uitvinden als een grote naam het al voor jou heeft gedaan? Daarom: een rubriek waarin we uit de carrière van grote en Bazaar-waardige sterren onze lessen trekken. Branding professional Nancy Poleon ontleedt ze.

'Either you love her or hate her. Hoe dan ook: Hillary Cinton is fascinerend. Ze komt sterk over en laat echt niet met zich sollen, sounds like a president to me. Maar goed, deze Yale-graduate - ze specialiseerde zich in kinderrecht - heeft dan ook een cv waar je U tegen zegt en ondanks dat ze geen president is geworden: er valt veel te leren van Hillary Clinton en haar weg naar deze woorden.

Falen betekent niet dat je op moet geven

In 2007 werd het al snel duidelijk: Hillary wilde de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten worden. Ze probeerde het al in 2008, maar verloor toen van Barack Obama. Desondanks steunde ze hem, leerde ze van hem en ging ze zelfs voor hem werken, als Minister van Buitenlandse zaken. Vorig jaar stelde ze zich opnieuw kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en ze had niet bepaald een tegenstander als Bernie Sanders verwacht. Maar toch zette ze door. Ze had immers wel ergere situaties meegemaakt waar ze zich ook doorheen had geworsteld, remember de zaak Monica Lewinsky?

Looks zijn belangrijk (voor vrouwen)

De feminist in ons vindt dit natuurlijk belachelijk, want mannen hebben dit probleem niet (als het om kleding gaat). Klopt, maar de realiteit is gewoon anders. Ze draagt misschien niet meer die brillen die we op elke foto uit haar studietijd zien, maar haar broekpakken worden continue belachelijk gemaakt. Wij weten dat het anders kan. En zij duidelijk ook, anders had ze niet haar haar en make up door de jaren heen aangepast. Nu haar kledingstijl nog, want er is meer dan een broekpak in een andere kleur.

Toon Lef

Hoe durfde ze zich als former first lady kandidaat te stellen voor het presidentschap? Wie dacht ze wel niet dat ze is? Wij vrouwen zijn vaak bezig met de vraag 'wat zullen anderen denken?'. Misschien moeten we elke keer dat we daar aan denken Hillary voor ons zien en denken 'Fuck it (pardon), ik ga er gewoon voor, want dít is waar ík in geloof'. Toon lef als je echt je doelen wilt bereiken.

Perceptie is belangrijk

Ze heeft continue problemen met dit onderwerp. Naast haar looks komt ze bij haar critici over als een sluwe en oneerlijk politica. Ze is daarom ook constant bezig om het tegendeel te bewijzen. Tijdens de democratische conventie ging het maar om één ding: de wereld laten zien dat ze het wél waard was om president te worden en hierbij de perceptie van haar te veranderen. Maar dit is iets wat je niet in een week lukt Hilz, je moet ons constant bewijs leveren en dus is het nog steeds een dingetje omtrent haar voormalige road to presidency.

Vertel jouw verhaal

Haar boodschap was duidelijk: ik ga geschiedenis schrijven als de eerste vrouwelijke president. Dwars door dat glazen plafond heen, want het is tijd voor iets anders. En ze vertelt dit verhaal goed door ons te herinneren aan het feit dat haar eigen moeder geboren was op de dag dat het Amerikaanse congres had bepaald dat vrouwen in Amerika voor het eerst stemrecht kregen. Dit maakt het persoonlijk, en zorgt ervoor dat wij haar motivatie goed begrijpen. We weten nu wat haar drijft en zo maken we een connectie met haar verhaal, en blijft ze ons ondanks die mislukte droom van eerste vrouwelijke president inspireren.

Duidelijk. En als het haar hiermee lukte om zó ver te komen in de race voor het presidentschap, leveren ons deze tips ook vast iets op, toch?

Bazaars Weekly Picks

Footwear, Shoe, Boot, Leather, Suede, High heels, Beige, Durango boot,

SHOP NU

Mytheresa
Product, Line, Rectangle, Table, Square,
De Bijenkorf
Perfume, Product, Liqueur, Water, Fluid, Drink, Aftershave, Liquid,
Douglas