5 Netflix-documentaires tjokvol Girl Power

Eén voor allen, allen voor één!

Meest gelezen

Dat girls power hebben, wisten we natuurlijk allang. Dat ze we zoveel power hebben dat we zoetjesaan de world gaan runnen, is een, nou ja, te gekke ontwikkeling. Neemt niet weg dat er nog best wat veranderen mag op het gebied van gelijkheid tussen de meisjes en de jongens en dat er nog een aantal hobbels en bobbels te nemen valt. Tussen het hobbels en bobbels nemen door een beetje elan nodig? Zoek niet verder, hieronder vijf documentaires tjokvol goede boodschappen, inspiratie, eyeopeners en girl power.

Advertisement - Continue Reading Below

MISS REPRESENTATION

Over het scheve beeld dat de media schetsen van vrouwen en hoe aandacht voor schoonheid en seks bijdraagt aan een zwaar vertekend vrouwbeeld en hoe dat vertekende beeld bijdraagt aan ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Meest gelezen

GIRL RISING

Over de kracht van goed onderwijs, en over hoe dat goede onderwijs een meisje veranderen kan, en hoe uiteindelijk De Wereld.

CODEGIRL

Over reuzeslimme girls van over de hele wereld die dus kunnen coden en met behulp van technologie problemen in hun gemeenschap pogen op te lossen. Inspirerend!

SHE'S BEAUTIFUL WHEN SHE'S ANGRY

Over de geschiedenis van de brutale doch briljante vrouwen en aanvoerders van verschillende vrouwenbewegingen uit de jaren zestig. Een fantastische documentaire waardoor je zelf ook een clubje op wilt richten.

SPEED SISTERS

Over een clubje vrouwen met ballen uit Palestina dat racet, drift en rally rijdt. En dat doet in bezet gebied, met alle extra gevaren van dien. Aanrader!