De supervrouw van tegenwoordig sport, maakt tijd vrij voor familie en vrienden, heeft een interessante hobby, werkt zich een slag in de rondte én ziet er immer fantastisch uit. Tenminste, we doen heel graag alsof we het allemaal onder controle hebben, maar er zijn er maar weinigen die niet 's ochtends voor de kast staan te dubben over wat ze vandaag weer eens naar werk zullen dragen. Omdat we allemaal een geweldige werkgarderobe verdienen en we onze tijd wel beter kunnen gebruiken: 8 rake tips zodat jij binnen no time straalt op de werkvloer.

1. Bouw je werkgarderobe op rondom de kledingstukken die je het liefst draagt. Houd je niet van rokken? Koop dan enkel kledingstukken die goed combineren met broeken. Maak je favoriete items het hart van je garderobe en voeg vervolgens klassieke stukken toe, waarmee je kunt mixen en matchen.

2. Wanneer je je werkgarderobe samenstelt, is het verstandig van tevoren een budget vast te stellen, er voldoende tijd voor vrij te maken, eerlijk naar jezelf te zijn over wat wel en wat niet staat en goed te letten op materialen en stoffen.

3. Wees niet bang om dingen weg te gooien die je nooit draagt - ze nemen enkel plek in in je kast waardoor je het 's ochtends nog lastiger wordt om outfits samen te stellen. Als je het vorig jaar niet gedragen hebt, zul je dat dit jaar waarschijnlijk ook niet gaan doen.

4. Het allerbelangrijkste is dat je je comfortabel voelt in de kleding die je draagt. Je kunt immers niet op je best presteren als je kleding je onzeker maakt of je ongemakkelijk doet voelen.

5. Probeer elk kledingstuk op meerdere manieren te combineren. Draag een jurk bijvoorbeeld eens als rok door er een trui overheen te dragen.

6. Wanneer de belangrijkste items die je het meeste draagt aan vervanging toe zijn, investeer dan in mooie materialen van hoge kwaliteit. Gaat je ongetwijfeld veel plezier opleveren.

7. Je uiterlijk is voor het werk net zo belangrijk als je kleding. Probeer daarom een vaste routine onder de knie te krijgen, zodat je 's ochtends tijd bespaart. Gebruik producten met een dubbele functie, zoals een BB crème die zowel je huid voedt als oneffenheden camoufleert. Scheelt in tijd èn ruimte in de make-uptas.

8. Koop gerust een favoriet item dubbel. Wanneer je een prachtig kledingstuk tegen het lijf loopt dat ook nog eens heerlijk zit, twijfel dan niet om het dubbel of in meerdere kleuren in te slaan.

van: Harper's Bazaar