Succesvol zijn, dat willen we allemaal. Loop naar de boekhandel en je vindt vele (gruwel) zelfhulpexemplaren die beweren je leven een ongekend succes te maken en ook het internet staat er vol mee.

Je gelooft er in of niet, maar wél een feit: lichaamstaal speelt een ontzettend belangrijke rol in onze interactie met anderen. En zodra je weet hoe dat werkt, kun je dat op een slimme manier in je eigenste voordeel toepassen.

Dus: 13 tips die het leven een stuk gemakkelijker maken.

Oogcontact

Wanneer je aan iemand wordt voorgesteld, probeer dan de kleur van zijn of haar ogen te onthouden. Niet dat je deze informatie nog nodig hebt - tenzij je van plan bent een gedicht over de persoon in kwestie te schrijven - maar deze techniek zorgt ervoor dat je precies lang genoeg oogcontact maakt om vriendelijk en zelfverzekerd over te komen.

Zorg dat je de eerste of laatste bent

Mensen onthouden de eerste en laatste gebeurtenis altijd het beste, datgene wat er in het midden gebeurt, vervaagt altijd een beetje. Indien je dus een belangrijk sollicitatiegesprek op de planning hebt staan: probeer dan te regelen dat je als eerste of laatste aan de beurt bent.

Let op de voeten

Gek maar waar: voeten geven een goede indicatie van wat mensen denken. Als je twee mensen benadert die met elkaar aan het praten zijn, let dan op hun lichaamshouding. Draaien ze alleen hun torso naar je toe, en laten ze hun voeten staan? Dan willen ze liever dat je hen alleen laat. Hetzelfde geldt wanneer je met iemand praat en zijn of haar voeten wijzen van je weg. Dat betekent niet veel goeds.

Instinctief

Wanneer een groep mensen lacht om een grap, dan kijkt iedereen instinctief naar die persoon waarmee ze de grootste klik hebben. Dit is een goede manier om er achter te komen wie van je collega's misschien een iets minder professionele relatie met elkaar hebben.

De kracht van de stilte

Net zoals alle goede therapeuten dat doen, is het slim om de kracht van stilte in je voordeel te gebruiken. Wanneer iemand je een antwoord geeft waar je niet tevreden mee bent, wees dan stil en blijf oogcontact maken. De persoon in kwestie zal zich zo ongemakkelijk voelen dat 'ie meer gaat praten en zo dus ook meer informatie met je deelt.

Lastig persoon

Wanneer je weet dat een persoon lastig zal gaan doen in een meeting of bespreking, ga dan expres naast deze persoon zitten. Het feit dat je zo dichtbij bent, zal hem of haar zo ongemakkelijk doen voelen waardoor hij of zij minder agressief zal reageren.

Kleine gunst, groot plezier

Door mensen te vragen om kleine gunsten leert hun brein hen dat ze je aardig vinden.

Herinner een naam

We weten dat het moeilijk is, maar het herinneren van iemands naam de eerste keer dat je diegene ontmoet en het vervolgens laten vallen van deze naam in het gesprek zorgt er voor dat deze persoon erg gecharmeerd van je is.

Let op lichaamstaal

Imiteer de lichaamstaal van je gesprekspartner om vertrouwen op te bouwen. Maar let op: doe dit niet té opvallend, want dan val je door de mand.

Analyseer de drukte

Wanneer je door een menigte loopt, probeer je dan te focussen op de ruimte tussen mensen in plaats van op de mensen zelf. Je zult zien dat je je veel gemakkelijker door de drukte kunt bewegen doordat mensen als het ware voor je uit de weg gaan.

Warme handdruk

Een warme handdruk zorgt er voor dat je als aantrekkelijker wordt beschouwd dan een koude handdruk. Handschoenen zijn dus een goede investering.

Leg uit

De beste manier om iets te leren, is door het zelf aan iemand uit te leggen. Wanneer je probeert een nieuwe bekwaamheid op te pikken, dan is het verstandig zoveel mogelijk mensen te vervelen met je zojuist vergaarde kennis.

Zelfanalyse

Dit weten we allemaal: er is niets belangrijker dan het beeld dat je van jezelf hebt. Probeer uit te vogelen hoe andere mensen tegen zichzelf aankijken en versterk of ontkracht dit beeld in jouw voordeel.


Volg je Harper's Bazaar al op Facebook en Instagram?