'Priscilla en ik zijn zo blij om onze dochter Max te verwelkomen op deze wereld. Voor haar geboorte hebben we een brief geschreven over de wereld waarin we hopen dat ze opgroeit.'

Zo begint de emotionele aankondiging die de CEO van Facebook gisteravond op - hoe kan het ook anders - Facebook plaatste.

Hij en zijn vrouw Priscilla Chan zijn, na jaren proberen, eindelijk ouders geworden van het meisje Max, voluit Maxima. En dat maakt hun gulle hart nog guller: in de brief schrijven ze dat ze maar liefst 99 procent van hun aandelen in Facebook, die nu een slordige 42 miljard euro waard zijn, schenken aan de charity die ze zelf hebben opgericht: The Chan Zuckerberg Initiative. Halleluja! 

[facebook ]https://www.facebook.com/chanzuckerberginitiative/videos/vb.552580508224925/554704454679197/?type=2&theater[/facebook]

In de video hierboven leggen ze hun plannen verder uit. In het kort: het geld wordt geïnvesteerd in 'het beter maken van de wereld voor de volgende generatie', oftewel die van hun eigen dochter. Wij zijn onder de indruk!