Angelina Jolie maakt een film voor Netflix - en hier is de trailer

Goed verhaal!

Meest gelezen

Angelina Jolie is naast een topactrice, moeder en weldoener ook nog 'ns een sterregisseur. En dat bewijst ze met haar nieuwe film First They Killed My Father nogmaals. In 2015 werd aangekondigd dat ze deze film speciaal voor Netflix zou gaan maken en nu zijn de eerste beelden dan eindelijk daar!

Het verhaal is een versie op de autobiografie van mensenrechtenactiviste en Jolies goede vriendin, Loung Ung. Haar ervaringen in Cambodia onder het regime van Pol Pot en de Communistische partij in de jaren zeventig worden hierbij groots uitgelicht. 'The heart of it is the story of war through the eyes of the eyes of a child, but it's also the story of a country,' vertelt Jolie in de clip.

Advertisement - Continue Reading Below

Verder staat in Ungs narratief ontbering, verlies en destructie centraal. Dit zijn aspecten waarvan Jolie diep onder de indruk is. 'And it helped me draw closer still to the people of Cambodia, my son's homeland,' vertelt de actrice aan The Hollywood Reporter in 2015. Haar vijftienjarige zoon Maddox zal ook verschijnen in de film.

De rest van de cast bestaat uit Cambodjaanse overlevers van de genocide, en hun kinderen. Zij voeren een dialoog over de leefomstandigheden waarin zij te Cambodja verkeerden, in hun moedertaal Khmer. Sommigen kregen daarbij de kans om apart hun persoonlijke verhaal te vertellen. 'We gave them parameters, but we let them do it,' aldus Jolie.

Meest gelezen

First They Killed My Father is laatste regiewerk van Jolie en volgt daarmee Unbroken (2014) en By the Sea (2015) op. Het verhaal belooft alvast een boel. Benieuwd naar de trailer? Komt-ie.

Bron: Harper's BAZAAR UK