Onderzoek wijst uit: dit kun je rustig aan je CV toevoegen

Eerlijkheid loont.

Je cv is natuurlijk een Handige Harry voor wanneer je gaat solliciteren. Over wat er nou precies op en in moet staan, zijn nogal wat beweringen. Grote vriend Het Internet is hierbij een wijze raadgever, maar wel vooral een op het gebied van wat je niet moet doen. Toch luidt het advies over het algemeen: hou het simpel en mijd (teveel) persoonlijke informatie.

Maar! Op dat laatste komen we graag even terug. Volgens een onderzoek, uitgevoerd door de Vanderbilt University, is het juist een hartstikke goed idee om uit te wijden over eventuele gaten en onduidelijkheden op je cv.

Advertisement - Continue Reading Below

Het onderzoek werd uitgevoerd onder drieduizend potentiële werkgevers. Aan hen werd gevraagd te kiezen tussen twee vrouwelijke sollicitanten. Ieder cv bevatte een grijs gebied van tien jaar. Voor een aantal van de werkgevers werd een persoonlijke verklaring voor die tien jaar gegeven (en dan ging het vaak om een echtscheiding, verhuizing, of het stichten van een gezin).

Wat bleek: de sollicitanten met een persoonlijke verklaring hadden 30 tot 40% meer kans om aangenomen te worden. Jawel. Eerlijkheid duurt nog altijd het langst.

Meest gelezen

Voor meer informatie over het onderzoek, zie onderstaand filmpje: