De beste kapsels voor jouw gezichtsvorm

Als je haar maar goed zit.

Loeistrakke bob of pixie-cut? Laat je een permanent zetten of föhn je het haar liever stijl? En de kleur? Een pony? Wie met de handen in het haar zit over zijn nieuwe coupe kan wel wat hulp gebruiken. Daarom tippen wij een aantal kapsels die perfect passen bij jouw gezichtsvorm. Plus: alle do's en don'ts op een rij. You're welcome!

Advertisement - Continue Reading Below

Een rond gezicht

Do's: Emma Stone weet precies wat de perfecte lengte is voor de rommelige bob: tussen de kaaklijn en schouders in. En indien goed geknipt behoeft-ie weinig aandacht. Houd ook een volumespray of droogshampoo bij de hand, voor wat extra volume op je kruin.

Don'ts: Geen kapsels die korter zijn dan je kaaklijn.

Advertisement - Continue Reading Below

Een vierkant gezicht

Do's: kies net als Keira Knightley voor een golvende, lange coupe. Golven zijn sowieso een goed idee, want ze maken je gezicht iets zachter. Meer van de korte kapsels? Ga dan voor een strakke bob.

Don'ts: blijf ver uit de buurt van de recht geknipte pony, deze laat het gezicht alleen maar vierkanter lijken.

Advertisement - Continue Reading Below

Een hartvormig gezicht

Do's: zet de schaar in je lokken en ga net als Scarlett Johansson voor een frisse pixie cut. Nog niet helemaal zeker van een kort koppie? Een golvende bob en lange haar met lange lagen staan jou ook goed.

Don'ts: een coupe met een superstrakke middenscheiding. Hierdoor leg je de nadruk op je voorhoofd, het breedste gedeelde van je gezicht.

Advertisement - Continue Reading Below

Een ovaal gezicht

Do's: lucky you, jij kunt vrijwel alle kapsels hebben. Probeer net als Suki Waterhouse eens deze nonchalante, gezellige, maar eigenlijk hartstikke doordachte golvende lokken. Of wat dacht je van een pixiecut, een lok of een pony? Staat je allemaal fantastisch.

Advertisement - Continue Reading Below

Een smal gezicht

Do's: je slaat de plank nimmer mis met een pony, deze houdt je gezicht namelijk perfect in balans. Laat de rest van het haar in lagen knippen en creëer volume vanaf de jukbeenderen. Kapsels die het ook goed doen bij jouw gezichtsvorm zijn de korte of halflange kapsels met slag of zachte krullen.

Don'ts: superkorte kapsels, stijl haar en een rechtafgeknipte boblijn.