In 4 stappen perfect zomerhaar

​Kind kan de was doen.

Leuk hoor, zomer, maar het brengt haartechnisch gezien wel de nodige ongemakken met zich mee. We noemen: pluis, dode haarpunten en uitgedroogde lokken. Wat daaraan te doen?

Advertisement - Continue Reading Below

Tem je pluis

Oliën helpen de vochtbalans in je haar weer op peil te krijgen, die in de zomer flink verstoord kan raken door chloor of blootstelling aan de zon. 'Slechts een paar drubbels zijn al voldoende om pluis te voorkomen,' meent haarstylist Jenny Cho.

Suave Professionals Coconut Oil Infusion Damage Repair Oil, €4,50, suave.com

Living Proof No Frizz Nourishing Oil, €35, sephora.com.

Advertisement - Continue Reading Below

Hittebestendige kapsels

Leuk hoor, al die producten die pluis moeten voorkomen, maar als het zweet je uitbreekt, is dat kapsel natuurlijk reddeloos verloren. De oplossing: een zomerbestendig kapsel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ingedraaide staart? Of bind je voorste haarplukken vast op je achterhoofd, zodat het niet in je gezicht hangt. Zin in nog meer zomerse kapselinspiratie? Die vind je hier.

Advertisement - Continue Reading Below

Voed je lokken

'Zie een haarmasker als het gebruiken van een effectievere gezichtscrème,' legt haarstylist Scrivo uit. Zij raadt aan er eens per week één te gebruiken, zodat je haar krachtiger en gladder wordt. Nog zo'n fijne tip: als je je haart verft, is het zaak je masker niet langer dan 10 minuten in te laten trekken, aangezien het product anders afbreuk kan doen aan je haarkleur.

Kérastase Paris Discipline Masque Curl Idéal, €56, kerastase.com

Goldwell Kerasilk Control Intensive Smoothing Mask, €40, goldwell.nl

Advertisement - Continue Reading Below

Strandlokken

We willen het: natuurlijk krullende strandlokken. Wat rest is er achter zien te komen hoe je die nu precies fabriceert en laat dat zojuist een stuk gemakkelijker zijn geworden. We kennen natuurlijk de sea salt spray, maar deze mousse is niet alleen én gemakkelijker in gebruik, maar zorgt ook dat je coupe gedurende de dag dat o zo gewilde volume behoudt. Gebruik de mousse voor je de föhn loslaat op je lokken of laat je lokken aan de lucht opdrogen.

Bumble and Bumble Surf Foam Spray Blow Dry, €15,50, sephora.com.