Skip to Content

Door deze make-up-fouten lijk je ouder dan je bent

Maar ook: tips voor het omgekeerde effect.

By Harpers Bazaar
Hair, Face, Eyebrow, Lip, Beauty, Hairstyle, Cheek, Eyelash, Eye, Portrait, pinterest
Getty Images

Als tiener was het precies het beoogde effect: als je er door make-up ouder uitzag. Later in je leven is het wellicht omgekeerd. Daarom: 5 valkuilen en hoe ze op te lossen.

De verkeerde foundation

<p>Een foundation met medium tot volle dekking heeft veel pigment, en dat absorbeert vocht. Hoe ouder de huid wordt, hoe droger hij ook wordt, dus dat is geen goede combinatie: het ziet er pannenkoekerig uit en trekt in de lijntjes.</p><p><strong>Hoe dan wel: </strong>probeer een foundation met actieve ingrediën zoals peptiden of vitamine C, voor dekking én hydratatie. Of voeg wat dagcrème toe aan je foundation voor extra verzorging.<br></p>
Getty Images

Een foundation met medium tot volle dekking heeft veel pigment, en dat absorbeert vocht. Hoe ouder de huid wordt, hoe droger hij ook wordt, dus dat is geen goede combinatie: het ziet er pannenkoekerig uit en trekt in de lijntjes.

Hoe dan wel: probeer een foundation met actieve ingrediën zoals peptiden of vitamine C, voor dekking én hydratatie. Of voeg wat dagcrème toe aan je foundation voor extra verzorging.

Te donkere lippenstift

<p>Hoe ouder je wordt, hoe meer je lippen hun <em>plumpness</em> verliezen. Draag je een hele donkere lippenstift, dan lijken ze nog dunner.</p><p><strong>Hoe dan wel: </strong><span class="redactor-invisible-space">Betekent ook niet dat je alleen nog maar <em>nudes </em><span class="redactor-invisible-space">kunt dragen, maar probeer eens een <em>sheer </em><span class="redactor-invisible-space">of <em>satin</em><span class="redactor-invisible-space"> lipstick, dat ziet er minder streng uit dan een matte, heel dekkende kleur. Wat ook kan: een likje gloss of balsem over je lippenstift.</span></span></span><br></span></p>
Getty Images

Hoe ouder je wordt, hoe meer je lippen hun plumpness verliezen. Draag je een hele donkere lippenstift, dan lijken ze nog dunner.

Hoe dan wel: Betekent ook niet dat je alleen nog maar nudes kunt dragen, maar probeer eens een sheer of satin lipstick, dat ziet er minder streng uit dan een matte, heel dekkende kleur. Wat ook kan: een likje gloss of balsem over je lippenstift.

Eyeliner om je hele oog

<p><em>Faux pas</em> op het gebied van oogmake-up: je eye-liner of oogpotlood om je hele oog aanbrengen. Daardoor lijken ze kleiner én make-up onder je ogen benadrukt donkere kringen of <em>puffiness.</em></p><p><span class="redactor-invisible-space"><strong>Hoe dan wel: </strong><span class="redactor-invisible-space">breng alleen eyeliner aan langs je bovenste wimpers, en maak de lijn aan de buitenkant iets breder voor een subtiele lift.</span></span></p>
Getty Images

Faux pas op het gebied van oogmake-up: je eye-liner of oogpotlood om je hele oog aanbrengen. Daardoor lijken ze kleiner én make-up onder je ogen benadrukt donkere kringen of puffiness.

Hoe dan wel: breng alleen eyeliner aan langs je bovenste wimpers, en maak de lijn aan de buitenkant iets breder voor een subtiele lift.

Advertentie - Lees hieronder verder

Te felle blush

<p>Een oudere huid wordt bleker en doffer. Wie dat denkt op te lossen met een felle blush, heeft het mis: dat ziet er vaak hard uit.</p><p><strong>Hoe dan wel: </strong><span class="redactor-invisible-space">voor een lichte of medium huid, kies een warme, rozige kleur, en voor een donkere huid een bruinige bessenkleur. Breng licht aan op de appeltjes van je wangen en blend uit naar je slapen.</span><br></p>
Getty Images

Een oudere huid wordt bleker en doffer. Wie dat denkt op te lossen met een felle blush, heeft het mis: dat ziet er vaak hard uit.

Hoe dan wel: voor een lichte of medium huid, kies een warme, rozige kleur, en voor een donkere huid een bruinige bessenkleur. Breng licht aan op de appeltjes van je wangen en blend uit naar je slapen.

Te lichte concealer

<p>Wie zijn donkere kringen verdoezelt met te lichte concealer, laat ze alleen maar meer opvallen. Bovendien zie er er daardoor bleek uit.</p><p><strong>Hoe dan wel: </strong>gebruik een vloeibare, dekkende formule in één tint lichter dan je huid. Breng aan vanaf je binnenste ooghoeken tot ongeveer de helft van je oog, en doe dat al deppend.<br></p>
Getty Images

Wie zijn donkere kringen verdoezelt met te lichte concealer, laat ze alleen maar meer opvallen. Bovendien zie er er daardoor bleek uit.

Hoe dan wel: gebruik een vloeibare, dekkende formule in één tint lichter dan je huid. Breng aan vanaf je binnenste ooghoeken tot ongeveer de helft van je oog, en doe dat al deppend.

Meer van Harper's BAZAAR
 
preview for Beauty

Beauty

invictus games 2020 reception

Lanceert Meghan Markle een eigen beautymerk?

haartrends lente 2024

Deze haartrends gaan we in de lente overal zien

zendaya

Zendaya's nieuwe kapsel staat héél goed

vrouw in straatbeeld kijkt in camera

Dit zijn de lekkerste parfummerken van het moment

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder