Skip to Content

7 Beautyrampen die ook jou kunnen overkomen

Kijk, lees en huiver.

Headshot of Sigrid StamkotBy Sigrid Stamkot
Lip, Cheek, Hairstyle, Skin, Green, Chin, Eyelash, Forehead, Eyebrow, Photograph, pinterest

Natuurlijk, veelal gaat het goed. Maar als het misgaat, gaat het ook direct faliekant mis. Althans, bij deze pechvogels.

1

Uitvallende wimpers na valse wimpers

<p>De bedoeling is dat je na het zetten van nepwimpers met prachtig lange exemplaren de schoonheidssalon uit wandelt. Zo niet bij de 37-jarige Pip Judge. Vrij snel na het opzetten van de nepwimpers begonnen de randen van haar ogen te irriteren en rood te worden. <br>Langzaamaan vordert het herstel van haar ogen, maar haar rechteroog is nog dusdanig van slag, dat zelfs het dragen van mascara te veel is. <br>Wat hebben we hiervan geleerd? Probeer de lijm - of laat hem proberen - eerst op een ander gedeelte van je huid, niet direct bij je ogen. </p>
Alistair Heap

De bedoeling is dat je na het zetten van nepwimpers met prachtig lange exemplaren de schoonheidssalon uit wandelt. Zo niet bij de 37-jarige Pip Judge. Vrij snel na het opzetten van de nepwimpers begonnen de randen van haar ogen te irriteren en rood te worden.
Langzaamaan vordert het herstel van haar ogen, maar haar rechteroog is nog dusdanig van slag, dat zelfs het dragen van mascara te veel is.
Wat hebben we hiervan geleerd? Probeer de lijm - of laat hem proberen - eerst op een ander gedeelte van je huid, niet direct bij je ogen.

2

Brand door een make-upspiegel

Handig hoor, zo'n make-upspiegeltje. Maar bedenk wel even waar je hem laat, eenmaal gebruikt. Laat hem in ieder geval niet zomaar op je bureau liggen, weet nu ook Kasey Ault. Toen zij thuis kwam, bleek de zon in haar spiegeltje te hebben weerkaatst, waardoor er een kleine brand was ontstaan. De schade viel gelukkig mee, maar de les is geleerd.
Kasey Ault

Handig hoor, zo'n make-upspiegeltje. Maar bedenk wel even waar je hem laat, eenmaal gebruikt.
Laat hem in ieder geval niet zomaar op je bureau liggen, weet nu ook Kasey Ault. Toen zij thuis kwam, bleek de zon in haar spiegeltje te hebben weerkaatst, waardoor er een kleine brand was ontstaan. De schade viel gelukkig mee, maar de les is geleerd.

3

Allergische reactie op haarverf

<p>Deze vrouw kijkt wel uit, voor ze weer haar haar laat verven. Door een allergische reactie op de verf kreeg ze een jeukende hoofdhuid en zwol haar hoofd dusdanig op, dat ze uiteindelijk in het ziekenhuis belandde. <br>En ze is zeker niet de enige: een andere vrouw verloor onlangs al haar haar, eveneens door een allergische reactie op de haarverf. <br>Nooit gehad, dus overkomt jou niet, denk je nu? <em>Think again</em>: laatstgenoemde verfde haar haar al jaren.</p>
Imgur/thechosenginger

Deze vrouw kijkt wel uit, voor ze weer haar haar laat verven. Door een allergische reactie op de verf kreeg ze een jeukende hoofdhuid en zwol haar hoofd dusdanig op, dat ze uiteindelijk in het ziekenhuis belandde.
En ze is zeker niet de enige: een andere vrouw verloor onlangs al haar haar, eveneens door een allergische reactie op de haarverf.
Nooit gehad, dus overkomt jou niet, denk je nu? Think again: laatstgenoemde verfde haar haar al jaren.

Advertentie - Lees hieronder verder
4

Kaal door haarverf

<p>Vooruit, nog een horrorverhaal over haarverf:  Pamela Crapser dacht hip te zijn en bestelde voor een prikkie bij Amazon trendy zilvergrijze haarverf. Goed, de handleiding was niet in haar taal, maar ze probeerde zo goed en zo kwaad al het ging toch haar haar in die hippe kleur te krijgen.<br>Fout: blaren op de hoofdhuid en haar haar begon uit te vallen.<br>Wat bleek? De haarverf bevatte allerlei allergenen die niet door de strenge testen in Amerika heen zouden komen. <br>Moraal van het verhaal: Als je op zoek bent naar een nieuwe kleur, ga dan naar gewoon naar een goede kapper. </p>
Local 10 News

Vooruit, nog een horrorverhaal over haarverf: Pamela Crapser dacht hip te zijn en bestelde voor een prikkie bij Amazon trendy zilvergrijze haarverf. Goed, de handleiding was niet in haar taal, maar ze probeerde zo goed en zo kwaad al het ging toch haar haar in die hippe kleur te krijgen.
Fout: blaren op de hoofdhuid en haar haar begon uit te vallen.
Wat bleek? De haarverf bevatte allerlei allergenen die niet door de strenge testen in Amerika heen zouden komen.
Moraal van het verhaal: Als je op zoek bent naar een nieuwe kleur, ga dan naar gewoon naar een goede kapper.

5

Ontsteking door een elastiekje

<p>Hij zit er altijd, zodat je er van op aan kunt als je hem nodig hebt: dat elastiekje om je pols. Goed, elegant is het niet, effectief wel. <br>En gevaarlijk ook, zo blijkt nu.<br>Audree Kopp zag in ene een bobbel op haar pols groeien. 'Een spinnenbeet', zo dacht ze, maar het ging, zo geloven de doktoren, om een ontsteking ontstaan door bacteriën die aan het elastiekje zaten. De ontsteking moest operatief worden verwijderd. Toch voortaan maar een elastiekje in de tas?<br></p>
CBS 3

Hij zit er altijd, zodat je er van op aan kunt als je hem nodig hebt: dat elastiekje om je pols. Goed, elegant is het niet, effectief wel.
En gevaarlijk ook, zo blijkt nu.
Audree Kopp zag in ene een bobbel op haar pols groeien. 'Een spinnenbeet', zo dacht ze, maar het ging, zo geloven de doktoren, om een ontsteking ontstaan door bacteriën die aan het elastiekje zaten. De ontsteking moest operatief worden verwijderd. Toch voortaan maar een elastiekje in de tas?

6

Rolstoel na het lenen van een make-upkwast

<p>Het lenen van een make-upkwast lijkt zo onschuldig, en dat vond ook Jo Gilchrist. Zij gebruikte die van haar vriendin, niet wetende dat die vriendin een zogeheten stafylokokkeninfectie op haar gezicht had. De bacterie nestelde zich in Gilchrists rug, waardoor ze verlamd raakte en in een rolstoel belandde. Brrrr.<br></p>
Courtesy of Jo Gilchrist

Het lenen van een make-upkwast lijkt zo onschuldig, en dat vond ook Jo Gilchrist. Zij gebruikte die van haar vriendin, niet wetende dat die vriendin een zogeheten stafylokokkeninfectie op haar gezicht had. De bacterie nestelde zich in Gilchrists rug, waardoor ze verlamd raakte en in een rolstoel belandde. Brrrr.

Advertentie - Lees hieronder verder
7

Haarverlies na shampoogebruik

<p>Shampoo van Wen, onthoud die naam. En gebruik het vooral niet, want meerdere vrouwen claimen dat het gebruik van shampoo van de merk heeft geleid tot haaruitval.<br>Tracie Hashton (foto) is één van de 200 (!) vrouwen uit 40 (!) Amerikaanse staten die een klacht heeft ingediend. Vooralsnog ontkent Wen alle beschuldigingen.</p>
Facebook/Tracie Hashton

Shampoo van Wen, onthoud die naam. En gebruik het vooral niet, want meerdere vrouwen claimen dat het gebruik van shampoo van de merk heeft geleid tot haaruitval.
Tracie Hashton (foto) is één van de 200 (!) vrouwen uit 40 (!) Amerikaanse staten die een klacht heeft ingediend. Vooralsnog ontkent Wen alle beschuldigingen.

Meer van Harper's BAZAAR
 
preview for Beauty

Beauty

genny backstage milan fashion week womenswear springsummer 2023

Dít zijn de leukste nieuwe beautyproducten

street style february 21st milan fashion week fallwinter 2020 2021

Dit kapsel staat fantastisch met krullen

mary kate olsen and ashley olsen met schuine pony

De schuine pony is terug en zó draag je hem

day 3 spanish royals visit netherlands

Máxima bewijst: een bob zou haar goed staan

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder