Zo breng je oranje make-up aan zonder dat het Zandvoort-chic wordt

Want oranje is deze zomer het nieuwe roze volgens make-upkenners.

Oranje make-up niet helemaal jouw ding? Dan is het allicht tijd voor om te heroverwegen. Want oranje is deze zomer het nieuwe roze, aldus make-upkenners die de beauty looks van alle spring-summer shows verzorgden. Maar hoe dat dan te verwerken in een look zonder dat het een tikkie Zandvoort-chic wordt? Hier volgen een aantal handige tips en producten die daarvoor zorgen. Komen ze.

Advertisement - Continue Reading Below

Kies de juiste tint

Kies een oranjetint die wat meer naar roze neigt. Denk dus eerder aan het oranje van een zonsondergang dan dat van een Hema-Koningsdag-tompouce. 

Advertisement - Continue Reading Below

Laat het product met de huid versmelten

De juiste kleur gevonden in een poeder, of beter nog in 'n multi-inzetbaar lip- & wangcrème? Zorg bij het aanbrengen van de blush dat-ie mooi versmelt met de huid zodat je er uitziet alsof je in blakende topconditie bent - althans je huid dan.

Advertisement - Continue Reading Below

Gebruik een lipbalsem

Verzorg je lippen eerst met een balm en breng dezelfde tint al deppend met je vinger aan op je mond. Eventueel nog lichtjes in een tissue happen et voilà daar heb je dat ongedwongen, subtiele kleurtje. 

Advertisement - Continue Reading Below

Breng extra aan op het midden van je ooglid

Bekijk het totaalplaatje in de spiegel en denk je 'hmm… het mag nog wel wat zonniger?' Dep dan ook op het midden van je ooglid een beetje van je oranje crèmeblush en vervaag het. Mooi in combinatie met een dun laagje zwarte mascara.

Advertisement - Continue Reading Below

Oranje concealer

Dior Concealer 2-in-1 Prime & Colour, in Abricot (€ 36)

Oranje is niet alleen voor kleurrijke types. Dit product werkt juist ook tegenovergesteld want deze oranje concealer stick helpt donkere tinten (vlekken, hyperpigmentatie en kringen onder de ogen) te verdoezelen.

Advertisement - Continue Reading Below

Oranje lipolie

Clarins Instant Light Lip Comfort Oil, in Tangerine (€ 23,50) 

Ziet er heftig uit, maar is het zeker niet. De lipolie verzorgt je lippen en geeft ze een subtiele, koraalachtige kleur. Omdat de olie reageert op de pH waarde van je huid, is de diepte van de kleur bij iedereen verschillend. 

Advertisement - Continue Reading Below

Oranje blush stick

Sisley Phyto-Blush Twist, in Papaya (€ 50,50)

Een oranje blush geeft al gauw een gezonde gloed. De poedervorm staat geweldig bij olijfkleurige en donkere huidstinten. Heb je een lichte huidskleur? Ga dan voor een crème blush die meer versmelten met de huid en zo wat minder heftig zijn. Breng aan op het midden van je wang en veeg omhoog richting je oren. Doe dit met een spons of met je vingers.

Advertisement - Continue Reading Below

Oranje oogschaduw

Yves Saint Laurent Couture Palette Collector SP17 (€ 70)

Combineer oranje oogschaduw met minder opvallende kleuren voor een elegant effect. Breng bijvoorbeeld de oranje kleur op tweederde deel van je ooglid aan (vanaf de buitenkant naar binnen). En vul de rest van je ooglid op met een gouden tint.