Skip to Content

De 5 beste make-uptips voor mensen met blauwe ogen

Twee celebrity make-up artists delen hun kennis.

Door Jessica Prince Erlich
Hair, Face, Hairstyle, Blond, Eyebrow, Lip, Chin, Beauty, Cheek, Layered hair, pinterest
Getty Images

Laat je blauwe ogen nog meer knallen met deze vijf gemakkelijke make-uplooks.

1

Sprankje goud

Hair, Blond, Face, Hairstyle, Eyebrow, Layered hair, Long hair, Chin, Hair coloring, Beauty,

Als je je blauwe ogen wilt laten opvallen, kies dan voor een bronskleurige oogschaduw met oranje ondertoon. 'Oranje staat in de kleurencirkel tegenover blauw,' vertelt celebrity make-up artist Ricky Wilson, 'en als je complementaire kleuren naast elkaar plaatst, lijken ze helderder. Voor een zachte look voor overdag: blend een bronsbruine oogschaduw van je wimperlijn tot in de arcadeboog, zoals bij Cameron Diaz. Voor intensere ogen, kun je je borsteltje nat maken voordat je de oogschaduw aanbrengt.'

2

Koperen accenten

Face, Hair, Eyebrow, Hairstyle, Chin, Blond, Nose, Lip, Cheek, Forehead,

Koperen oogschaduw ziet er misschien intimiderend uit in de verpakking, maar de goud-perzikkleurige basis is perfect voor blauwe ogen. 'Gebruik een klein beetje van de oogschaduw in de buitenste vouw van je ooglid of net boven de wimperrand als een eyeliner,' stelt Wilson voor. Voor een dramatischere look à la Jennifer Lawrence breng je de koperen oogschaduw over heel je ooglid aan en blend je die in de arcadeboog met een matte bronzer. 'De bronzer doet dienst als overgangskleur. Het voorkomt dat de bronskleurige oogschaduw te hoog op het ooglid komt,' aldus Wilson.

3

Marineblauwe eyeliner

Hair, Face, Hairstyle, Eyebrow, Blond, Chin, Turquoise, Ear, Beauty, Bangs,

Een andere manier om het blauw van je ogen te laten opvallen, is met marineblauw. Beschouw deze kleur als jouw donkere, neutrale optie. 'Zwart kan soms nogal hard overkomen bij blauwe ogen,' zegt celebrity make-up artist Nick Barose, 'maar een vleugje marineblauw laat de blauwe kleur van jouw ogen nog meer opvallen.' Als je de rodeloperlook van Taylor Swift wilt namaken, dan moet je een marineblauwe eyeliner op je bovenste en onderste wimperrand aanbrengen.

Shop hier de mooiste blauwe (oog-)make-up >

Advertentie - Lees hieronder verder
4

Grijsblauwe oogschaduw

Hair, Blond, Hairstyle, Face, Long hair, Eyebrow, Layered hair, Brown hair, Beauty, Chin,

Voor diegenen die hun ogen liever iets subtieler accentueren, is een grijsblauwe oogschaduw zoals die van Kate Hudson de beste optie. 'Breng een pastelblauwe crèmeoogschaduw aan op je ooglid en dan een paar lagen zwarte mascara voor een contrast. Of probeer een eyeliner, liefst zo dicht mogelijk op de wimperrand,' zegt Barose, 'en blend voor een smudgy look.' Gebruik alleen blauwe pastelkleuren. Ivoor laat je verbleken, en roze trekt de aandacht naar rood waardoor je vermoeid lijkt.

5

Sexy en smokey

Hair, Face, Eyebrow, Hairstyle, Shoulder, Blond, Chin, Beauty, Lip, Head,

Op avonden die vragen om smokey eyes, hebben blauwe ogen een lichtere aanpak nodig. Het geheim? Blenden, blenden en nog eens blenden. 'Vervaag je make-up met wattenstaafjes and kies voor oogmake-up met doorschijnende en glinsterende texturen,' stelt Barose voor. Elke kleur die te donker, te dik en te dekkend is, zal overweldigend zijn. Sla de zwarte en donkergrijze kleuren over en kies voor de warme metallic en diepbruine tinten, zoals je bij Amy Adams kunt zien. Zwart mascara daarentegen, mag wel.

Van: Harper's BAZAAR US
Meer van Harper's BAZAAR
 
preview for Beauty

Beauty

celebrity sightings in paris february 28th, 2022

Iedereen praat over de haarkleur 'cowboy copper'

celebrity sightings in new york city march 26, 2024

Deze blushtrend gaat viral en wil je proberen

hailey bieber

Hailey Biebers nieuwe kapsel is héél kopieerproof

genny backstage milan fashion week womenswear springsummer 2023

Dít zijn de leukste nieuwe beautyproducten

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder