Skip to Content

Zo maak je zelf een gezichtsspray

Eenvoudiger kan haast niet.

Finger, Hand, Glass, Drinkware, Bottle, Glass bottle, Serveware, Transparent material, Barware, Eating,
Getty Images

Een goede gezichtsspray is een handige harry voor ieders make-uptas. Het verzorgt en kalmeert de huid niet alleen, maar zorgt ook voor een mooi glowy gelaat en kan tevens als fixeerspray gebruikt worden voor je make-up. Overal zijn ze tegenwoordig wel te koop, in alle soorten en prijsklassen. Echter bevatten de meesten wel ingrediënten als alcohol die de huid eigenlijk alleen uitdrogen. En dan betaal je er ook nog eens (best veel) geld voor. Niet voor lang, want nu zijn daar dé tips om zelf een vier verschillende gezichtssprays te maken. Let wel, als je dit wil doen, op de ingrediënten wegens mogelijke irritatie of allergische reactie - test daarom altijd eerst op de hand. Afijn, komen ze.

Kalmerende lavendel en aloë vera

Flower, Flowering plant, French lavender, Lavender, English lavender, Plant, Lavender, grape hyacinth, Fernleaf lavender, Lavandula dentata,
Getty Images

Goed voor: verkoeling en huidirritatie

Men neme: een flesje met verstuiver (het liefst niet doorzichtig, want zonlicht kan de ingrediënten negatief beïnvloeden), water, lavendelolie, aloë vera

En zo maak je het: vul het flesje voor driekwart met water en voeg daarna een aantal (zoveel als je zelf wil) druppels lavendelolie toe. Vul de rest van het flesje met aloë vera en schud het mengsel goed.

Rozenwater

Flower, Flowering plant, Garden roses, Petal, Julia child rose, Pink, White, Rose, Floribunda, Rose family,
Getty Images

Goed voor: verfrissing en hydratatie van de huid.

Men neme: een flesje met verstuiver (het liefst niet doorzichtig, want zonlicht kan de ingrediënten negatief beïnvloeden), water, rozenwater, essentiële oliën (naar eigen keus - let wel dat er geen synthetische ingrediënten in zitten.)

En zo maak je het: vul het flesje voor een kwart met water en de rest met rozenwater. Voeg een paar druppels van de gekozen essentiële olie toe. Goed schudden voor gebruik.

Zoete amandel voor energie

Brown, Ingredient, Food, Produce, Close-up, Seed, Nut, Nuts & seeds, Superfood, Natural foods,
Getty Images

Goed voor: droge plekjes en geïrriteerde huid

Men neme: een flesje met verstuiver (het liefst niet doorzichtig, want zonlicht kan de ingrediënten negatief beïnvloeden), kokoswater (let wel, kokoswater is ongeveer een week houdbaar. Gebruik anders gewoon water), aloë vera, zoete amandel olie, macadamia olie

En zo maak je het: vul het flesje voor de helft met (kokos)water en de andere helft met aloë vera. Voeg daarna een eetlepel zoete amandel- en macadamia olie toe. Goed schudden en in de koelkast bewaren.

Advertentie - Lees hieronder verder

Verfrissende toverhazelaar en citrus

american witch hazel, Yellow, Macro photography, Flower, Plant, Close-up, Organism, Photography, Pollen, Grevillea,
Getty Images

Goed voor: een vette- en probleemhuid met acne.

Men neme: een flesje met verstuiver (het liefst niet doorzichtig, want zonlicht kan de ingrediënten negatief beïnvloeden), water, toverhazelaar, citrusolie

En zo maak je het: vul het flesje voor drie kwart met water en de rest met de toverhazelaar. Voeg als laatst de citrusolie toe en schud goed voor gebruik.

Meer van Harper's BAZAAR
 
preview for Beauty

Huid

vrouw op catwalk van fendi kijkt in camera

Dít zijn de 7 beste dagcrèmes met hyaluronzuur

model kijkt in camera

Dit zijn de 7 beste hyaluronzuurserums van 2024

vrouw in zon

De 7 beste aftersuns voor na het zonnen

model kijkt in camera

Dít zijn de beste tanning drops van 2024

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder