Zo maak je zelf een gezichtsspray

Eenvoudiger kan haast niet.

Een goede gezichtsspray is een handige harry voor ieders make-uptas. Het verzorgt en kalmeert de huid niet alleen, maar zorgt ook voor een mooi glowy gelaat en kan tevens als fixeerspray gebruikt worden voor je make-up. Overal zijn ze tegenwoordig wel te koop, in alle soorten en prijsklassen. Echter bevatten de meesten wel ingrediënten als alcohol die de huid eigenlijk alleen uitdrogen. En dan betaal je er ook nog eens (best veel) geld voor. Niet voor lang, want nu zijn daar dé tips om zelf een vier verschillende gezichtssprays te maken. Let wel, als je dit wil doen, op de ingrediënten wegens mogelijke irritatie of allergische reactie - test daarom altijd eerst op de hand. Afijn, komen ze.

Advertisement - Continue Reading Below

Kalmerende lavendel en aloë vera

Goed voor: verkoeling en huidirritatie 

Men neme: een flesje met verstuiver (het liefst niet doorzichtig, want zonlicht kan de ingrediënten negatief beïnvloeden), water, lavendelolie, aloë vera

En zo maak je het: vul het flesje voor driekwart met water en voeg daarna een aantal (zoveel als je zelf wil) druppels lavendelolie toe. Vul de rest van het flesje met aloë vera en schud het mengsel goed. 

Advertisement - Continue Reading Below

Rozenwater

Goed voor: verfrissing en hydratatie van de huid. 

Men neme: een flesje met verstuiver (het liefst niet doorzichtig, want zonlicht kan de ingrediënten negatief beïnvloeden), water, rozenwater, essentiële oliën (naar eigen keus - let wel dat er geen synthetische ingrediënten in zitten.) 

En zo maak je het: vul het flesje voor een kwart met water en de rest met rozenwater. Voeg een paar druppels van de gekozen essentiële olie toe. Goed schudden voor gebruik. 

Advertisement - Continue Reading Below

Zoete amandel voor energie

Goed voor: droge plekjes en geïrriteerde huid

Men neme: een flesje met verstuiver (het liefst niet doorzichtig, want zonlicht kan de ingrediënten negatief beïnvloeden), kokoswater (let wel, kokoswater is ongeveer een week houdbaar. Gebruik anders gewoon water), aloë vera, zoete amandel olie, macadamia olie

En zo maak je het: vul het flesje voor de helft met (kokos)water en de andere helft met aloë vera. Voeg daarna een eetlepel zoete amandel- en macadamia olie toe. Goed schudden en in de koelkast bewaren. 

Advertisement - Continue Reading Below

Verfrissende toverhazelaar en citrus

Goed voor:  een vette- en probleemhuid met acne.

Men neme: een flesje met verstuiver (het liefst niet doorzichtig, want zonlicht kan de ingrediënten negatief beïnvloeden), water, toverhazelaar, citrusolie

En zo maak je het: vul het flesje voor drie kwart met water en de rest met de toverhazelaar. Voeg als laatst de citrusolie toe en schud goed voor gebruik.