Zesmaal parfummetjes die in je schoen passen

Sinterklaas kapoentje...

Niks mis met een chocoladekikker op z'n tijd. Of een marsepeinen figuurtje. Maar stop eens een parfumflesje in iemands schoen. Ruikt net zo lekker, en je hebt er veel langer plezier van. Plus: de verrassing is vast groot en als Sint kom je 'ns wat origineler uit de hoek. Waarom ook niet?

Advertisement - Continue Reading Below

Abel Vita Odor

Misschien ken je Vintage '13 of Tonic al van dit Amsterdamse en organic parfumhuis Abel. Sinds 12 november is er een nieuwe lijn te koop: Vita Odor, ofwel levende geur. Het idee erachter is dat de geconcentreerde natuurlijke (en waar mogelijk biologisch gecertificeerde) mix bij iedereen op een andere manier tot leven komt. Er zijn vijf uniseks geuren die naast de 50 ml ook allemaal in een kleine 15 ml versie verschijnen. Ideaal voor op reis. Of voor in de schoen, € 45 (15 ml).

Advertisement - Continue Reading Below

Aerin Mediterranean Honeysuckle

Een mandarijntje in je schoen? Dit parfum is het equivalent van dit kenmerkende december-fruit. Nou ja.. bijna dan. Want naast de rijke citrusgeur ruik je kamperfoelie en jasmijn en die combinatie voert je in een split-second mee naar de mediterranée, € 37 (9 ml).

Advertisement - Continue Reading Below

Chloé L'Eau de Chloé

Inpakken hoeft haast niet bij een flesje met een strik d'r om. De geur is fris en elegant. Stop 'm oningepakt in een hoge laars om nog enig verrassingseffect teweeg te brengen, € 48 (30 ml).

Advertisement - Continue Reading Below

​Kiehl's Essence Oils

Een musk-olie die met z'n 6 ml inhoud hóp zo in zijn zak past. Of in die van jezelf (hint, hint), vriendin of zus, want bij vrouwen doet deze kruidige geur het ook goed, € 34 (6 ml).

Advertisement - Continue Reading Below

​Le Labo Solid Perfume Rose 31

Een handige, kleine koker gevuld met een solid perfume. Deze geurende wax bestaat uit een mix van kokos- en sojaolie en zoete amandelolie en die houdt lang de geur van de meiroos met amber vast, € 75 (klein en compact genoeg voor elke schoen).

Advertisement - Continue Reading Below

​& Other Stories Punk Bouquet Perfume Oil

Verras de rebel in je familie met deze compacte roll-on parfumolie die ruikt naar vanille en een wild, ietsje stekelig rozenboeket. Wel eerst braaf zingen voordat ie uit de schoen mag...  € 15 (6 ml).