Als je dacht dat Arganolie de enige heilige graal van Marokkaanse vrouwen is, heb je het mis. Ze hebben nog een heleboel meer fantastische mooimaaktools in hun arsenaal die wij maar al te graag overnemen. Komen ze:

1) De hammam De bekendste uit het rijtje. Marokkaanse vrouwen maken minstens een keer per week een gang naar het badhuis om een cleansingbehandeling volgens verschillende rituelen te ondergaan. De behandeling omvat onder andere aromatherapie, ontgifting en een massage met typische Marokkaanse ingrediënten als Argan en essentiële oliën. De hammam zou ervoor zorgen dat je bloedsomloop verbetert, giftige stoffen uit je lichaam verdwijnen en je huid wordt gezuiverd.

2) African Black Soap Ook wel bekend als: Savon Noir. De zwarte zeep is een authentieke en traditioneel handgemaakte zeep door vrouwen uit West-Afrika en ook razend populair in Marokko. De helemaal natuurlijke zeep zit tjokvol vitamine E, wat wonderen doet voor je gelaat. Bovendien heeft het anti-microbiële eigenschappen en werkt het geweldig tegen huidproblemen. Inslaan die handel.

3) Rozenolie Marokkaanse vrouwen gebruiken verse rozenblaadjes bij het maken van verschillende beautyproducten, waaronder rozenwater voor toners. Rozenolie of Moroccan Rosewordt beschouwd als een van de sterkste etherische oliën voor het verlichten van kwalen en om de huid en geest te kalmeren. Wanneer je het aanbrengt op je huid laat het bovendien een perfecte glow achter.

4) Muntthee Muntthee is je nieuwe favoriete energiedrank voor je huid. Het is rijk aan antioxidanten, waardoor het zeer effectieve anti-aging effecten heeft én goed helpt bij de behandeling van littekens. Het bevat ook cafeïne, waardoor het een uitstekende (en gezondere) vervanger is voor je cappuccino.

5) Groene klei (of groene leem) Groene klei is een geweldig masker dat diep reinigt en de overtollige olie van je huid absorbeert. Gebruik de klei om je huid te exfoliëren en revitaliseren. Op je gezicht, maar neem ook je borst en rug mee.

6) Solid parfum De Marokkaanse solid parfums zijn winnaars. Ze zitten in kleine, gekleurde blokken die een lichte geur afgeven wanneer je er mee over je huid wrijft. En ja, je blijft het dus de hele dag ruiken. Je doet er jaren mee. Wat een vondst!