Nip je ook met schuldgevoel aan uw glas rode wijn of dat stukje chocolade? Welnu, stop daarmee, want het is niet nodig. Vergéét het aantal calorieën en schenk bij, want deze twee geneugten gaan huidveroudering tegen.

Dat lees je goed: rode wijn en chocolade helpen bij het verjongen van cellen. Nu nemen wij al genoegen met slechts deze stelling, maar voor hen die meer overtuiging nodig hebben (as if!) hierbij nog wat toelichting: onderzoek aan de University of Brighton heeft uitgewezen dat flavonoïden - een stofje in rode wijn en chocolade - ervoor zorgt dat oude cellen zich weer gaan delen. Door dit delen worden de uiteinden van chromosomen langer. En dat is gunstig, want juist door ouder worden, worden deze uiteindes korter waardoor rimpels ontstaan. Flavonoïden zorgen dus voor verjonging van de huid, hoezee!

Het onderzoek geldt als een doorbraak op het gebied van anti-huidveroudering. En ook wel fijn: naast rode wijn en chocolade vind je flavonoïden ook in blauwe bessen en rode druiven. Santé!


Volg je Harper's Bazaar al op Facebook en Instagram?