Neubelle werkt net als botox. Maar in plaats van een zuur gebruikt de behandelend arts hitte om de spier die een rimpel veroorzaakt te blokkeren. Dat klinkt goed, maar is het dat ook?

De behandeling

Na de verdoving wordt met een kleine probe een brandwondje ter grootte van een rijstkorrel gemaakt. Dat brandwondje voorkomt dat de zenuw nog goed met de spier kan communiceren waardoor je geen rimpel meer ziet. 

De voordelen

Je spuit geen gif in je gezicht. Bijkomend voordeel: Neubelle kan heel precies die ene spier pakken die de rimpel maakt, terwijl je met botox een heel gebied lam legt. Hierdoor ziet het geheel er natuurlijker uit. Het resultaat is direct zichtbaar en houdt tussen de acht maanden en twee jaar aan. Op het effect van botox moet je een paar dagen wachten en het resultaat duur maximaal een half jaar.

De nadelen

Neubelle kan alleen gebruikt worden op het voorhoofd, dus niet bij de ogen. En ook bij deze behandeling zijn naalden in het spel. In plaats van te verdoven met een crème zoals bij een reguliere botoxbehandeling, word je voor deze behandeling verdoofd met injecties. Het is nog niet bekend wat de gevolgen van deze behandeling op lange termijn zijn. En dan is er de prijs: die ligt nu nog rond de $ 3000 per behandeling, omgerekend zo'n € 2375. 

Vooralsnog is Neubelle alleen in Amerika verkrijgbaar. Meer informatie vind je op www.neubelle.com

Dit is het krachtigste anti-ageingrediënt van het moment >